Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Chelsea ještě před MS ulovila "velkou rybu". Z Barcelony získala Fábregase

Londýn – To, o čem se v posledních týdnech vesele spekulovalo, se stalo skutečností. Záložník Cesc Fábregas přestoupil z Barcelony do londýnské Chelsea, kde podepsal smlouvu na pět let. Angažování sedmadvacetiletého španělského reprezentanta je velice pikantní, jelikož dlouhá léta působil v konkurenčním Arsenalu.

Cesc Fabregas
zdroj: Getty Images News autor: David Ramos

V Chelsea bude španělský mistr světa a Evropy spoluhráčem brankáře Petra Čecha, obránce Tomáš Kalas následující sezonu stráví na hostování v bundesligovém Kolíně nad Rýnem. Média už dříve spekulovala o přestupové částce za Fábregase přesahující 30 milionů liber (asi 820 milionů korun).

"Cítil jsem, že mám v Premier League nedokončené záležitosti. Chelsea svým hladem a touhou získávat trofeje přesně odpovídá mým fotbalovým ambicím," uvedl Fábregas v prohlášení na své oficiálním facebookovém profilu, kde také zveřejnil svou fotku v modrém dresu s číslem čtyři.

Arsenal, kde hrál osm let a dělal kapitána, prý o jeho návrat nestál. "Všichni vědí, že v Arsenalu mě mohli získat jako první, ale rozhodli se jinak. Nebylo mi to souzeno, ale přeju jim do budoucna všechno nejlepší," podotkl kreativní středopolař. Těší ho, že byl přestup uzavřen před MS, takže se může soustředit jen na Španělsko a jeho cestu za obhajobou zlata.

Novou akvizici Chelsea pochválil i Čech. "Je to pochopitelně skvělý hráč s bohatými zkušenostmi z Anglie a Premier League. Takže je to velká posila pro tým," řekla reprezentační jednička.

Odchovanec Barcelony Fábregas se přes záložníky Xaviho a Andrése Iniestu nedokázal trvaleji prosadit do základní sestavy. Za tři roky s katalánským týmem získal šest trofejí včetně mistrovského titulu v roce 2013

Minulá sezona se však Barceloně nepovedla a nový trenér Luis Enrique slíbil velkou letní obměnu kádru. V týmu by měl Fábregase nahradit chorvatský středopolař Ivan Rakitič, jehož přestup z FC Sevilly však ještě nebyl oficiálně potvrzen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články