Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Mourinho se rozhodl, do brány chce Courtoise. Opustí Čech Chelsea?

Londýn - Kouč Chelsea José Mourinho si stáhne z Atlétika Madrid Thibauta Courtoise, kterého chce od nové sezony postavit jako jedničku místo Petra Čecha. Informoval o tom britský deník Daily Telegraph, který tak zároveň potvrdil to, o čem se mluví už delší dobu. Dlouholeté kralování Čecha v brance Chelsea nejspíš skončí.

Petr Čech vs Thibault Courtois
zdroj: ČTK

Mourinho by rád předešel letošnímu střetu. Chelsea totiž narazila v semifinále Ligy mistrů na Atlético Madrid, kde Courtois hostuje právě z Chelsea a prožívá famózní sezonu, kterou korunuje finále LM s Realem Madrid.

Londýnský klub ostatně talentovanému dvaadvacetiletému mladíkovi nabídl prodloužení pětiletého kontraktu s tím, že by v budoucnosti mohl začít chytat na Stamford Bridge s gáží 70 tisíc liber týdně.

A to se mu zřejmě už brzy vyplní. Portulgalský trenér už prý se svým záměrem seznámil vedení klubu. Teď se čeká, jak brzy se Čech zotaví ze zranění a operace ramene, kterou podstoupil po prvním semifinálovém souboji s Atlétikem Madrid.

Petr Čech s vykloubeným ramenem při utkání s Atlétikem
zdroj: AP autor: Paul White

Pokud by skutečně došlo ke střídání stráží, pro jednatřicetiletého Čecha by to znamenalo, že by buď musel zkousnout pozici dvojky, nebo si hledat nové angažmá. Chelsea by za něj mohla vyiinkasovat 10 milionů liber, na platu by navíc ušetřila zhruba 100 tisíc liber týdně.

Teoreticky by se tak mohlo stát až v lednovém přestupním termínu, záleží na tom, za jak dlouho bude schopen brankář, jenž Chelsea vychytal předloňské vítězství v Lize mistrů, naskočit do hry.

Na to čeká i reprezentační trenér Pavel Vrba, který kvůli Čechově zranění nominoval na přípravu s Finskem Tomáše Vaclíka a Marka Štěcha.

Zdroj
ČT sport, Daily Telegraph

Hlavní zprávy

Nejčtenější články