Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Další stopka pro Morávka: V přípravě si zranil koleno

Braunschweig (Německo) – Nekončící série zranění Jana Morávka má další pokračování. Český záložník hrající v německém Augsburku si v generálce na novou sezonu proti anglickému Crystal Palace opět poranil koleno a musel na vyšetření do nemocnice. Hráč, který je asi nejen v myšlenkách Pavla Vrby možnou reprezentační alternativou za Tomáše Rosického, v minulé sezoně odehrál ze zdravotních důvodů jen 16 ligových utkání.

Jan Morávek v zápase s Bayernem
zdroj: ČTK/AP

Jaké zranění Jan Morávek utrpěl, zatím není známo. V posledních sezonách ale trápily trojnásobného českého reprezentanta převážně potíže svalové povahy. Čtyřiadvacetiletý Morávek stále platí za velký fotbalový talent, jehož kariéru ale neustále brzdí opakující se zranění.

V prvním týmu Bohemians 1905 debutoval v sedmnácti letech a o dva roky později zamířil s velkými nadějemi do bundesligového Schalke, kde se ale nikdy naplno neprosadil. Úspěšnější bylo jeho hostování v Kaiserslauternu, od roku 2011 ale působí Morávek ve slabém Augsburgu, kde ho neustále provází svalové potíže, kvůli nimž za posledí tři sezony odehrál jen 51 utkání.

Augsburg zahájí sezonu příští sobotu pohárovým duelem proti Magdeburgu, týden nato ho čeká start do bundesligy proti Hoffenheimu. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články