Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

V nominaci fotbalistů na kvalifikaci jsou i Kušnír a Morávek

Praha - V nominaci fotbalové reprezentace na kvalifikační zápasy o postup na mistrovství světa 2014 s Arménií (6. září v pražském Edenu) a v Itálii (10. září v Turíně) jsou nově liberecký obránce Ondřej Kušnír a záložník Jan Morávek z Augsburgu. Vracejí se kapitán Tomáš Rosický, brankář Petr Čech a útočník David Lafata, kteří chyběli v poslední přípravě s Maďarskem. 

Ondřej Kušnír
zdroj: AP autor: Walter Parisotto

Devětadvacetiletý Kušnír naposledy nastoupil v národním týmu v červnu 2011 v přípravném turnaji proti Peru. Celkem si připsal čtyři reprezentační starty. Také třiadvacetiletý Morávek reprezentoval naposledy předloni, v březnu tehdy zasáhl do utkání evropské kvalifikace s Lichtenštejnskem. Zatím nastoupil za ČR třikrát.

"Kušnír má velmi dobrou formu, kterou prokazuje jak v lize, tak v pohárech. Tuhle formu už má od konce minulé sezony a zaslouží si nominaci. Na pravém kraji obrany máme Thea Gebre Selassieho, který hraje Bundesligu, ale potřebovali jsme ten post zdvojit," vysvětlil trenér národního mužstva Michal Bílek.

"Morávek nastupuje ve svém klubu pravidelně, je to typ záložníka, kterého potřebujeme. První zápas nemůže hrát Darida pro žluté karty, kvůli nemoci chybí Tomáš Hübschman. Ten má pořád zánět rohovky a ještě nenaskočil do tréninku," doplnil Bílek.

Těší ho, že se do týmu vracejí opory Čech s Rosickým. "Petr Čech dostal na Maďarsko volno, protože (s Chelsea) hodně cestovali. Tomáš Rosický hraje výborně v Anglii, úvod sezony ho zastihl ve vynikající formě," řekl reprezentační kouč.

V třiadvacetičlenné nominaci znovu chybí plzeňský záložník Daniel Kolář, který měl zdravotní problémy, ale s Viktorií už odletěl do Mariboru k dnešní odvetě 4. předkola Ligy mistrů. "To neznamená, že z nároďáku vypadl, jakmile bude fit a ve formě, nic nebrání tomu, aby se zase vrátil," řekl Bílek, jenž zatím neví, jak je na tom útočník West Bromwiche Matěj Vydra, který kvůli zranění střídal v úterním pohárovém utkání.

České mužstvo uzavře světovou kvalifikaci duely na Maltě a na závěr v Bulharsku. Bílkův tým je po šesti zápasech zatím třetí se ztrátou jednoho bodu na Bulharsko, Itálie má před ČR náskok pěti bodů. Přímý postup si zajistí vítěz skupiny, druhý tým má šanci na baráž.

Je nám líto, video expirovalo.
Bílek oznámil nominaci na Arménii a Itálii

Nominace na kvalifikační duely s Arménii a Itálii

Brankáři: Petr Čech, Jaroslav Drobný, Tomáš Vaclík

Obránci: Tomáš Sivok, Michal Kadlec, Theodor Gebre Selassie, Marek Suchý, David Limberský, Václav Procházka, Ondřej Kušnír

Záložníci: Tomáš Rosický, Jaroslav Plašil, Petr Jiráček, Vladimír Darida, Josef Hušbauer, Jan Morávek, Ondřej Vaněk, Tomáš Hořava

Útočníci: Václav Kadlec, Matěj Vydra, Libor Kozák,  David Lafata, Michael Rabušic

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články