Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Tour de France 2024

Como remizovalo v Cagliari a má první bod v Serii A po 21 letech, Juventus opět naděloval

Prvního bodového zisku po návratu do italské ligy po 21 letech se dočkali fotbalisté Coma. Nováček Serie A ve 2. kole remizoval na Sardinii 1:1 v Cagliari, na jehož lavičce zůstal celé utkání český záložník Jakub Jankto. Venku uspěl i Juventus, který si zastřílel ve Veroně, kde vyhrál 3:0 a při skóre 6:0 se posunul na první místo. Žádný jiný tým v soutěži stoprocentní bilanci nemá, dvakrát skóroval Dušan Vlahovič.

Patrick Cutrone z Coma se raduje z gólu v Serii A
zdroj: ČTK / AP autor: Gianluca Zuddas

Také Hellas v prvním kole vyhrál 3:0, a to nad Neapolí, ale tentokrát doma neskóroval. Vlahovič se poprvé prosadil mezi trojicí soupeřů ve 28. minutě a svůj druhý gól vstřelil v 53. minutě z pokutového kopu. To už stanovil konečné skóre, neboť ještě před přestávkou se ve svém druhém duelu za Juventus poprvé trefil jednadvacetiletý Nicoló Savona.

Como v úvodním kole prohrálo 0:3 právě na hřišti Juventusu a také v Cagliari inkasovalo jako první. Ve 44. minutě velezkušeného brankáře Pepeho Reinu překonal po dvou hlavičkách domácí Roberto Piccoli. 

Osm minut po přestávce srovnal zblízka Patrick Cutrone a zajistil týmu trenéra Cesca Fábregase první bod. Španělský kouč poslal na závěrečné desítky minut na hřiště i nové posily Sergiho Roberta a Nica Paze, které ambiciózní klub získal v minulých dnech.

Bývalý český reprezentant Jankto v předchozím bezbrankovém střetnutí Cagliari proti AS Řím scházel v sestavě kvůli nemoci.

Italská fotbalová liga –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 2. kolo:

Cagliari –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Como 1:1 (44. Piccoli –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 53. Cutrone), Hellas Verona –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Juventus 0:3 (28. a 53. z pen. Vlahovič, 39. Savona).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články