Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Atalanta nestačila na Turín, AS Řím padnul s Empoli

AS Řím na domácím stadionu překvapivě podlehl fotbalistům Empoli 1:2 a v novém ligovém ročníku stále čeká na vítězství. První tříbodový zisk si naopak připsala Neapol, jež doma přehrála Boloňu 3:0. FC Turín porazil Bergamo 2:1 poté, co chorvatský záložník Atalanty Mario Pašalič v nastavení neproměnil pokutový kop.

Duel FC Turín – Atalanta Bergamo
zdroj: Profimedia

Empoli poslal do vedení těsně před poločasem Gyasi. V 61. minutě zvýšil z penalty na 2:0 Colombo a stal se prvním hráčem narozeným po roce 2001, jemuž se podařilo pokořit metu deseti branek v italské nejvyšší soutěži. Římané v závěru už jen snížili zásluhou střídajícího Šomurodova.

Neapol snadno dokráčela k prvnímu vítězství pod trenérem Antoniem Contem po brankách Di Lorenza, Kvaraccheliji a Simeoneho. Hostům z Boloni se zatím nedaří navázat na úspěšnou minulou sezonu, v níž se poprvé probojovali do Ligy mistrů, a v lize zatím čekají na výhru.

Atalanta šla v Turíně do vedení po brance Reteguiho. Letní posila z FC Janov má po dvou kolech na kontě již tři góly. Do poločasu vyrovnal Ilič a čtyři minuty po pauze otočil skóre Adams. Skotský reprezentační útočník se trefil v novém působišti poprvé od letního přestupu ze Southamptonu. Hosté měli v nastavení obrovskou šanci na vyrovnání po Lazarově faulu na Cassu, ale Pašaličův pokutový kop zneškodnil gólman Milinkovič-Savič.

Fiorentina remizovala s nováčkem z Benátek 0:0. Antonín Barák nastoupil v základní sestavě "Fialek" a připsal si první soutěžní minuty v sezoně. V 55. minutě jej na hřišti nahradil Colpani.

Výsledky 2. kola italské fotbalové ligy

AS Řím  Empoli 1:2 (80. Šomurodov  45. Gyasi, 61. Colombo z pen.), Neapol  Boloňa 3:0 (45.+2 Di Lorenzo, 75. Kvaracchelija, 90.+4 Simeone), Fiorentina – Benátky 0:0, FC Turín – Bergamo 2:1 (31. Ilič, 49. Adams – 26. Retegui), Parma – AC Milán 2:1 (2. Man, 77. Cancellieri – 66. Pulisic), Udine – Lazio Řím 2:1 (7. Lucca, 49. Thauvin – 90. Isaksen), Inter Milán – Lecce 2:0 (5. Darmian, 69. Calhanoglu z pen.), Monza – FC Janov 0:1 (45.+7 Pinamonti).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články