Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Juventus přivítal Como v Serii A třígólovou nadílkou, nezaváhala ani Atalanta

Roli favoritů ustáli v dohrávkách 1. kola Serie A s přehledem. Fotbalisté Juventusu porazili na domácím stadionu nováčka Como jednoznačně 3:0, když se poprvé v soutěži trefili Timothy Weah a Samuel Mbangula. A dařilo se také Bergamu, které zahájilo italskou ligu demolicí Lecce. O góly šampionů Evropské ligy se v aréně soupeře podělily rovným dílem srpnové posily Mateo Retegui a Marco Brescianini.

Andrea Cambiaso z Juventusu oslavuje gól v Serii A
zdroj: REUTERS autor: Massimo Pinca

Brescianini jen několik dní poté, co přišel do Bergama na hostování z Frosinone, otevřel skóre ve 35. minutě dorážkou po Reteguiho hlavičce, kterou domácí brankář vyrazil. V poslední minutě úvodního poločasu už italský útočník Retegui hlavou skóroval a oslavil první branku za Atalantu po nedávném příchodu z Janova.

Po přestávce se pak nováčci v kádru čtvrtého týmu uplynulé sezony Serie A prosadili ještě jednou. Účastník letošního mistrovství Evropy Retegui, jenž má nahradit dlouhodobě zraněného reprezentačního kolegu Gianlucu Scamaccu, skóroval z penalty a Brescianini přízemní střelou.

Atalanta zaznamenala první vítězství v sezoně poté, co minulou středu podlehla 0:2 v utkání o Superpohár UEFA vítězi Ligy mistrů Realu Madrid.

Motta zažil úspěšnou premiéru

Juventus s debutujícím koučem Thiagem Mottou poslal do vedení dvacetiletý belgický útočník Mbangula, který nastoupil za A-tým poprvé. U jeho gólu asistoval Weah, který v nastavení prvního poločasu tvrdou ranou o břevno zvýšil na 2:0.

Ve třiceti ligových zápasech své premiérové sezony v dresu Staré dámy syn někdejšího kanonýra AC Milán George Weaha neskóroval, nyní uspěl hned v prvním kole. V samém závěru zpečetil výhru Andrea Cambiaso, jenž překonal jednačtyřicetiletého gólmana Pepeho Reinu střelou zpoza vápna.

Italská fotbalová liga – 1. kolo:

Lecce  Bergamo 0:4 (35. a 66. Brescianini, 45. a 57. z pen. Retegui), Juventus  Como 3:0 (23. Mbangula, 45.+2 Weah, 90.+1 Cambiaso).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články