Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chtěli do Superligy, teď končí i ve vedení Premier League

Snaha o stvoření Superligy pro fotbalové supertýmy skončila nezdarem a nyní končí i představitelé anglických klubů zapojených do tohoto VIP ve vedení Premier League. Pět funkcionářů z Manchesteru City, Manchesteru United, Liverpoolu, Chelsea a Arsenalu vyzval k odchodu výkonný ředitel soutěže Richard Masters a britská média potvrdila, že všichni rezignovali. Výjimkou je Tottenham, který nikoho v klíčových komisích neměl.

Odchod představitelů zmíněných klubů požadovalo především 14 zbývajících zástupců Premier League, kteří se cítili být jednáním šestice elitních klubů a jejich plánovanou účastí v uzavřené soutěži zrazení. "Ztratili naši důvěru. Nikdy nezapomeneme na to, co chtěli udělat. Zatímco teď tu běhají kolem a říkají, že s tím neměli nic společného," citoval Sky Sports generálního ředitele jednoho z nejmenovaných klubů.

Předseda Chelsea Bruce Buck do této doby figuroval ve výboru pro audit a rozdělování odměn, generální ředitel Arsenalu Vinai Venkatesham a šéf City Ferran Soriano byli zase členové strategické poradní komise. Výkonný místopředseda Manchesteru United Ed Woodward byli s předsedou Liverpoolu Tomem Wernerem součástí poradní skupiny pro přenosová práva.

Zapojení šestice anglických týmů do plánované Superligy vyvolalo na začátku minulého týdne ostrou kritiku nejen ostatních funkcionářů, ale i politiků, klubů, fanoušků a organizací UEFA a FIFA. Všechny tyto celky se následně pod vlnou nespokojenosti ze soutěže odhlásily.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články