Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Odpor k Superlize se přiřítil jako tsunami, říká Arteta a s hráči dostal od vedení omluvu

Podle trenéra fotbalistů Arsenalu Mikela Artety chystaný projekt superligy, v němž měl účinkovat i jeho tým, zabila velká vlna odporu. Vedení londýnského klubu se jemu i hráčům omluvilo.

"Dozvěděl jsem se o tom předtím, než to prosáklo na veřejnost. Pak se vše vymklo kontrole a svět reagoval opravdu jednotně. Neměl jsem čas nad tím přemýšlet, protože jakmile to bylo venku, přiřítilo se velké tsunami, které to prakticky zabilo," řekl Arteta na tiskové konferenci před pátečním duelem anglické ligy s Evertonem.

Kouči i hráčům Arsenalu, který před týdnem vyřadil ve čtvrtfinále Evropské ligy pražskou Slavii, se vedení klubu omluvilo. "Všichni uznali, že způsob, jakým se k tomu přistoupilo, měl strašné následky a že šlo o chybu. Mluvím za sebe, ale myslím si, že hráči, realizační tým a všichni, kteří pro klub pracují, to musíme vzít a jít dál. Interně jsme se s tím popasovali velmi dobře," uvedl španělský kouč, jehož svěřenci jsou v Premier League devátí.

Vznik uzavřené superligy v pondělí oznámilo dvanáct velkoklubů z Anglie, Itálie a Španělska. Proti se však postavili fanoušci, bývalí i současní hráči a trenéři a také FIFA a UEFA. Všechny kluby kromě Realu Madrid a Barcelony pak z projektu vycouvaly.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články