Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Pohár žen FAČR 2023/2024

Chelsea porazila Everton, Čech nedohrál kvůli zranění třísla

Liverpool - Chelsea se pod novým dočasným koučem Benítezem konečně začíná stabilně dařit. Na hřišti Evertonu, kde dosud žádný tým v sezoně nedokázal zvítězit, vydolovala výhru 2:1 po dvou gólech Lamparda. K jubilejnímu 400. zápasu v dresu Blues nastoupil také Petr Čech, zápas ale nedochytal - po poločase odstoupil kvůli údajnému zranění třísla a nahradil jej Ross Turnbull.

Frank Lampard děkuje fanouškům
zdroj: ISIFA

"Asi ve 40. minutě jsem boxoval jeden centr pryč a při výskoku jsem ucítil bolest v třísle. Závěr poločasu jsem dohrával s tím, že po pauze nebudu dál schopen pokračovat. Uvidíme, jak vážné to bude. Víc budu vědět po vyšetření," uvedl Čech.

Ten přitom vůbec neměl jednoduchý start do zápasu - již po 63 vteřinách musel vytahovat míč ze sítě, když si místo v šestnáctce našel Steven Pienaar a z dorážky zavěsil na 1:0 pro Everton. Ti si ještě do poločasu vytvořili několik tutových šancí, ale žádnou z nich nedokázali proměnit, dvakrát přitom Petra Čecha před střelami Nikici Jelaviče zachránila tyč.

Blues, kteří začátek utkání viditelně nezvládali, se do zápasu postupně začínali probouzet a jejich nejlepší pětiminutovku poločasu završila spolupráce Ramirese s Frankem Lampardem. Veterán, který bojuje o své místo v kádru londýnského týmu, si výborně našel místo v pokutovém území a srovnal na 1:1. O výhře pak kapitán Chelsea rozhodl v 72. minutě.

Chelsea se výhrou posunula zpět na 3. místo, kde má náskok dvou bodů a zápas k dobru na Tottenham. Na vedoucí Manchester United tak modří stále ztrácejí 11 bodů, avšak na druhé Citizens v případě výhry zbývajícího zápasu budou mít ztrátu jen jednobodovou.

V dalším dnešním zápase se Liverpoolu na hřišti QPR podařilo alespoň na chvíli dát zapomenout na nepříjemně se vyvíjející sezonu, když Reds díky dvěma gólům Suaréze a tečce Aggera zvítězili 3:0 na Loftus Road.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články