Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

V Premier League zvítězily oba Manchestery, City uspělo i v oslabení

Londýn - Fotbalisté Manchesteru United porazili v dnešním 20. kole anglické ligy 2:0 West Bromwich a v čele tabulky udrželi sedmibodový náskok před městským rivalem City. Obhájce titulu vyhrál 4:3 v Norwichi, přestože od 44. minuty hrál v deseti po vyloučení záložníka Samira Nasriho.

United k vítězství nasměroval vlastní gól obránce Garetha McAuleyho, který si v deváté minutě srazil do branky centr Ashleyho Younga. West Bromwich se sice po přestávce tlačil za vyrovnáním, výhru domácích ale zpečetil v závěru zápasu střídající Robin van Persie.

City začalo v Norwichi ve velkém stylu a už ve čtvrté minutě vedlo 2:0 díky dvěma trefám Edina Džeka. Domácím se do přestávky podařilo díky Anthonymu Pilkingtonovi snížit a těsně před koncem prvního poločasu byl po faulu na Sébastiena Bassonga vyloučen hostující Nasri.

Slavící fotbalisté Tottenhamu
zdroj: ISIFA

Obhájce titulu ale ve druhé půli i v oslabení dokázal díky zásahu Sergia Agüera a vlastnímu gólu brankáře Marka Bunna dovést zápas k vítězství. Norwichi nepomohly ani dvě trefy obránce Russella Martina.

Na třetí místo se posunul po výhře 2:1 na hřišti Sunderlandu Tottenham. Londýnský celek sice od 40. minuty prohrával po brance Johna O'Shea, po přestávce však díky dvěma brankám v rozmezí tří minut skóre otočil. Ve 48. minutě hosté vyrovnali po vlastním gólu Carlose Cuéllara a rozhodující trefu přidal vzápětí Aaron Lennon.

Tottenham zaznamenal šesté vítězství v posledních osmi zápasech a před čtvrtou Chelsea má náskok jednoho bodu. Tým českého brankáře Petra Čecha má však dvě utkání k dobru včetně nedělního duelu s pátým Evertonem, který na Spurs ztrácí tři body.

Desetigólovou přestřelkou skončil zápas Arsenalu s Newcastlem, který nakonec domácí "Kanonýři" s českým záložníkem Tomášem Rosickým jen mezi náhradníky vyhráli 7:3. Třemi góly se na vítězství podílel Theo Walcott, blízko k hattricku měl i Olivier Giroud, v závěru ale trefil jen tyč a musel se spokojit se dvěma brankami.

Anglická fotbalová liga - 20. kolo:Sunderland - Tottenham 1:2 (40. O'Shea - 48. vlastní Cuéllar, 51. Lennon), Aston Villa - Wigan 0:3 (3. Ramis, 52. Boyce, 56. Koné), Fulham - Swansea 1:2 (56. Ruiz - 19. Graham, 52. De Guzmán), Manchester United - West Bromwich 2:0 (9. vlastní McAuley, 90. Van Persie), Norwich - Manchester City 3:4 (63. a 75. Martin, 15. Pilkington - 2. a 4. Džeko, 50. Agüero, 67. vlastní Bunn), Reading - West Ham United 1:0 (5. Pogrebňak), Stoke - Southampton 3:3 (16. Jones, 67. Upson, 90. Jerome - 10. Lambert, 24. Rodriguez, 36. vlastní Wilkinson), Arsenal - Newcastle 7:3 (20., 73. a 90.+2 Walcott, 85. a 87. Giroud, 50. Oxlade-Chamberlain, 64. Podolski - 43. a 69. Ba, 59. Marveaux).

Newcastle dokázal v zápase třikrát vyrovnat, naposledy se o to v 69. minutě postaral svou druhou trefou v utkání Demba Ba. Newcastle tak prohrál druhý zápas za sebou, přestože stejně jako ve středu proti Manchesteru United dal tři branky. Něco takového se stalo v soutěži poprvé v historii.

V Premier League také padly čtyři vlastní góly, čímž byl vyrovnán rekord jednoho hracího dne Premier League. Kromě McAulyho, Bunna a Cuéllara do vlastní sítě zamířil také obránce Andy Wilkinson ze Stoke, které nakonec se Sunderlandem remizovalo 3:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články