Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Chcete Messiho? Dáte 18 miliard. Barcelona si pojistila hvězdu do roku 2021

Malý vůdce prodloužil smlouvu v Barceloně. Argentinský fotbalový virtuos Lionel Messi je v katalánském velkoklubu očividně spokojený, protože s vedením podepsal smlouvu až do roku 2021. V té době mu bude už čtyřiatřicet let. Ve smlouvě je i výstupní klauzule, za níž by byl pětinásobný držitel Zlatého míče k mání – 700 milionů eur (17,8 miliardy korun).

Lionel Messi slaví gól do sítě Juventusu
zdroj: REUTERS autor: Albert Gea

Třicetiletý kanonýr tak nejspíš zůstane ve slavném klubu až do konce kariéry. V Barceloně si jej váží a vědí proč, vždyť například v sezoně 2011/12 nastřílel soupeřům jen ve španělské lize padesát gólů a v současné sezoně, v níž jeho celek jasně vládne tabulce, se ve dvanácti zápasech trefil dvanáctkrát. Celkem za "Barcu" odehrál 602 zápasů, v nichž nastřílel 523 branek a je nejlepším střelcem v historii klubu i španělské ligy. 

"Tento klub je pro mě domovem. Vždycky jsem říkal, že mým snem je uzavřít kariéru v Barce a jdeme po této cestě," řekl Messi. S Barcelonou zatím získal osm titulů ve španělské lize a čtyři trofeje v Lize mistrů. Finanční podrobnosti klub nezveřejnil. Podle deníku El Mundo dostane za jednu sezonu 30 milionů eur a údajně také podpisový bonus ve výši 50 milionů eur.

Astronomická výstupní klauzule je jasnou reakcí na odchod Brazilce Neymara do Paris SG. Za něhož katarští majitelé francouzského klubu zaplatili Barceloně 222 milionů eur (přes 6 miliard korun), což byla výstupní klauzule. Ta měla zajistit, že Neymar před skončením smlouvy neodejde, což ale nedopadlo, proto nyní částka u hlavní hvězdy Barcelony takto stoupla.

"Nová smlouva je více v souladu se současnou situací ve stále se měnícím světě fotbalu," komentoval kontrakt s argentinskou ikonou prezident klubu Josep Bartomeu. Messi, jemuž současný kontrakt vyprší po této sezoně, přišel do Barcelony v roce 2001 jako třináctiletý a mezi profesionály debutoval v sedmnácti letech.

"Cílem je pokračovat v dobývání cílů, naplňovat trofejemi klubové vitríny a podílet se na historii Barcy. Měli jsme štěstí, že už jsme toho spoustu dokázali a věřím, že ještě dokážeme," dodal fotbalista, jenž je považován za srdce i duši Barcelony.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články