Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Messi: Bylo by šílené, kdyby Argentina nepostoupila na mistrovství světa

První reprezentační hattrick od loňského června si Lionel Messi schoval na zápas, v němž ho Argentina potřebovala nejvíc. Pětinásobný držitel Zlatého míče přispěl třemi góly k vítězství 3:1 v Ekvádoru a zajistil národnímu týmu postup na mistrovství světa. Hvězdný fotbalista cítil po utkání úlevu i satisfakci. Přiznal, že si nedokázal představit, aby jihoamerický gigant v Rusku chyběl.

Lionel Messi
zdroj: REUTERS autor: HENRY ROMERO

Stříbrná reprezentace z minulého šampionátu se v kvalifikaci nečekaně trápila a hrozilo jí, že poprvé od roku 1970 bude chybět na závěrečném turnaji. Argentinci v Ekvádoru sice inkasovali už po 38 vteřinách hry, ale Messi ještě během první půle skóre otočil a v 62. minutě dovršil cenný hattrick.

"Naštěstí jsme dokázali zareagovat na rychlý gól a odehráli dobrý duel. Bylo by šílené, kdyby Argentina nepostoupila na mistrovství světa. Zasloužili jsme si to," řekl Messi.

Je nám líto, video expirovalo.
Messi režíroval argentinský postup na mistrovství světa

Argentina byla pod enormním tlakem i kvůli faktu, že před klíčovým duelem naposledy vyhrála v Ekvádoru před 16 lety. Navíc musela v Quitu bojovat s vysokou nadmořskou výškou 2850 metrů. "Vždycky jsme měli strach, že budeme hrát tady, ale zůstali jsme klidní a zaplaťpánbůh splnili náš cíl, což je to nejdůležitější," uvedl útočník, jehož mužstvo nakonec obsadilo v jihoamerické kvalifikační zóně CONMEBOL třetí místo za Brazílií a Uruguayí.

Silná kritika reprezentace byla podle Messiho nezasloužená. "Kritizovali nás, přestože jsme na mistrovství světa a Copě Américe hráli tři finále v řadě. Bylo to nespravedlivé. Dali jsme si na chvíli pauzu od médií i lidí a myslím, že nás to semklo," pokračoval rodák z Rosaria. "Když držíme při sobě, všechno je snadnější. Byl to důležitý den. Hlavně pro nás, kteří jsme tady déle. Náš tým se změní a půjde nahoru," dodal Messi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články