Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Messi, Ronaldo nebo někdo jiný? Nominace na Zlatý míč je známa

Obhájí Cristiano Ronaldo vítězství a vyrovná se svým pátým Zlatým míčem Lionelu Messimu? Anebo Argentinec zvítězí v tradičním hlasování pošesté? V nomimaci je i Edin Džeko, naopak chybí Paul Pogba.

Sport
zdroj: ČT4

Poprvé je v třicetičlenné nominaci Harry Kane z Tottenhamu, který v letošním roce za klub a anglickou reprezentaci vstřelil 43 gólů ve 37 zápasech. Výborný rok v Neapoli vynesl nominaci útočníkovi Driesi Mertensovi. Dostalo se i na ofenzivní duo z Liverpoolu Philippe Coutinho, Sadio Mané.

Nejpočetněji je ve výběru zastoupen Real Madrid se sedmi hráči. Úřadujícího vítěze Ligy mistrů vedle Ronalda reprezentují útočník Karim Benzema, obránci Sergio Ramos s Marcelem a záložníci Toni Kroos, Luka Modrič a Isco.

Do výběru se naopak oproti loňskému roku nedostalo hned šestnáct hráčů včetně jedno z nejdražších fotbalistů světa Paula Pogby, jeho spoluhráče z Manchesteru United Zlatana Ibrahimovice, Garetha Balea či Rijáda Mahrize a Jamieho Vardyho z Leicesteru, kteří loni skončili na sedmém a osmém místě.

Tradiční anketu v letech 2010 až 2015 pořádaly Mezinárodní fotbalová federace FIFA s časopisem France Football. Jejich spolupráce ale skončila a od minulého roku vítěze vyhlašuje opět pouze francouzský magazín, jako tomu bylo v období 1956 až 2009. A to na základě hlasování novinářů z celého světa. Vítěz získá trofej na konci roku.

Nominace na Zlatý míč 2017:

Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon/Dortmund), Karim Benzema (Fr./Real Madrid), Leonardo Bonucci (It./AC Milán), Gianluigi Buffon (It./Juventus), Edinson Cavani (Urug./PSG), Philippe Coutinho (Braz./Liverpool), Kevin De Bruyne (Belg./Manchester City), David De Gea (Šp./Manchester United), Paulo Dybala (Arg./Juventus), Edin Džeko (Bosna a Herc./AS Řím), Radamel Falcao (Kol./Monako), Antoine Griezmann (Fr./Atlético Madrid), Eden Hazard (Belg./Chelsea), Mats Hummels (Něm./Bayern Mnichov), Isco (Šp./Real Madrid), Harry Kane (Angl./Tottenham), N'Golo Kanté (Fr./Chelsea), Toni Kroos (Něm./Real Madrid), Robert Lewandowski (Pol./Bayern Mnichov), Sadio Mané (Sen./Liverpool), Marcelo (Braz./Real Madrid), Kylian Mbappé (Fr./PSG), Dries Mertens (Belg./Neapol), Lionel Messi (Arg./Barcelona), Luka Modrič (Chorv./Real Madrid), Neymar (Braz./PSG), Jan Oblak (Slovin./Atlético Madrid), Sergio Ramos (Šp./Real Madrid), Cristiano Ronaldo (Portug./Real Madrid), Luiz Suárez (Urug./Barcelona).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články