Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Chceme vyhrát, říká kouč Astany, ale varuje před útočnou silou Jablonce

Boj o všechno čeká ve čtvrtek v Evropské lize fotbalisty Jablonce v Kazachstánu proti tamní Astaně. Tu může výhra už hodně přiblížit postupu ze skupiny, ale v případě porážky si může šťastné zítřky hodně zkomplikovat. Trenér Grigorij Babajan proto nehodlá nic podcenit a varuje své svěřence hlavně před ofenzivní silou Severočechů. Zápas můžete sledovat od 16:40 v textové on-line reportáži na webu ctsport.cz.

David Hovorka a Ivan Majevskij
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Je to pro nás velmi důležitý zápas," uvádí web Astany slova Babajana. "Bude to hodně těžký zápas, protože jsme se před dvěma týdny přesvědčili, že Jablonec je hodně silný a agresivní soupeř. Ale pracovali jsme na tom, abychom nyní hráli mnohem organizovaněji a disciplinovaněji," prohlásil kouč kazašského mistra.  

V Jablonci byla s remízou 1:1 spokojenější Astana. Doma ale už potřebuje získat tři body, aby v konkurenci Dynama Kyjev a Rennes měla nejlepší výchozí pozici v boji o postup.  

"Chceme vyhrát, ale nesmíme se nechat unést a hnát se dopředu a otevírat obranu. Jablonec má chytré hráče a nesmíme jim dát prostor. Není náhoda, že v posledních dvou zápasech v lize dal Jablonec na soupeřových stadionech 12 branek. Nesmíme nic podcenit," zdůraznil Babajan po výhrách Jablonce 6:0 v Příbrami a 6:2 na Dukle.  

Naopak ofenziva Astany se v poslední době hledá. Hlavní útočník Junior Kabananga od červencového návratu do Astany, kde je na hostování ze Saúdské Arábie, ve 14 zápasech ještě nedal gól. Před rokem přitom odcházel jako nejlepší střelec týmu s devatenácti góly za sezonu. "Pracujeme na tom, ale Kabananga je i bez gólů hodně užitečný. V Jablonci připravil gól. Hodně se snaží, ale potřebuje se chytit. Dva měsíce před návratem nehrál, takže se pořád dostává do optimální formy," dodal Babajan.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články