Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Letadlo je pro mě horší protivník než samotná Astana, připustil před odletem Rada

Netradičně už dva dny předem zamířili za utkáním Evropské ligy hráči Jablonce. Tým Petra Rady se musí před duelem s Astanou vypořádat s šestihodinovým letem, chladnými teplotami i časovým posunem pěti hodin. Sám Rada před odletem připustil, že dlouhé přelety nemá v lásce. Utkání Astana – Jablonec budeme sledovat ve čtvrtek 8. 11. od 16:40 v textovém on-line přenosu.

"Pojedeme v našem čase, protože je to krátká doba na to, abychom to přehazovali. Možná kdybychom tam jeli na deset dní nebo týden, tak by se to dalo. Mluvil jsem i s doktorem a ten mi řekl, že by bylo lepší to udržet," řekl před odletem jablonecký trenér Petr Rada.

Už po příletu kouč naplánoval lehčí trénink. "Myslím, že po tréninku půjdeme všichni brzy spát. Zítra máme dopoledne volno, trénink je až odpoledne, tak se můžeme vyspat. S posunem asi problém nebude. Možná první den, než si zvykneme. Ale když to zvládla Astana u nás, není důvod, proč bychom to nezvládli my," dodal útočník Martin Doležal.

Je nám líto, video expirovalo.
Jablonec odletěl k zápasu do kazašské Astany

Více než časový posun Radu trápila myšlenka na let. "Moc se netěším, nemám lítání rád, takže jsem nervózní. Letadlo je pro mě určitě horší protivník než soupeř. Nikdy jsem letadlo nemiloval, nehledě na to, že je to ještě dlouhá štreka. Určitě je to pro mě trošku stresující. Budu se snažit usnout," dodal Rada.

Přímo na místě si Severočeši musejí zvyknout na umělou trávu. "Jelikož my v Jablonci jsme tak nějak od půlky listopadu skoro furt na umělce, myslím, že ji máme osahanou. Možná na začátku zápasu to bude trochu takový nezvyk. Včera jsme ale měli trénink na umělce, takže myslím, že to až takový problém nebude. Má to jiný odskok, i když umělá tráva v Astaně je nějaká nová, dá se na tom hrát i v kolíkách. Takže to mají asi nějak zmáklé," uvedl Doležal.

Petr Rada: "V Jablonci sice často na umělce trénujeme, ale letos je počasí natolik příjemné, že jsme na umělce moc nebyli. Máme informace, že v Astaně je umělá tráva kvalitní. Počasí je tam kolem nuly, bude to pro nás zlomové. Snad se nikdo nenachladí. Spíše mám ale strach z časového posunu a těchto věcí, které pro nás budou nepříjemné."

Severočeši mají po třech zápasech skupiny dva body a jsou poslední v tabulce. Vede s pěti body o skóre Astana, s níž doma hráli 1:1. "Každý plný bodový zisk ve skupině může hrát velkou roli. Soupeř je asi zatím nejkvalitnější z těch, s kterými jsme hráli. My se budeme snažit hrát aktivně tak, jako hrajeme v posledních zápasech," uvedl Rada.

Chybí mu zranění záložníci Lukáš Masopust a Rafael Acosta. "Moc variant tam nemáme. Je tam Sobol, Kratochvíl. Ještě to musíme zvážit. Uvidíme, jaké bude to hřiště a jak se na tom budou hráči pohybovat," dodal Rada.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články