Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jablonecký Doležal věří aspoň v remízu a hlásí: Po rychlejším vyléčení jsem si oddychl

Už to vypadalo, že pro svalové zranění bude mít podzim zkrácený, nakonec se ale jablonecký útočník Martin Doležal doléčil rychleji, než se čekalo. V Evropské lize proto přišel jen o dva duely a na utkání 4. kola v Astaně bude připavený nastoupit. "Oddychl jsem si hrozně. Jsem rád, že ještě tři zápasy stihnu, a věřím, že týmu pomůžu, třeba nějakým gólem," řekl Doležal a před čtvrtečním soubojem věří minimálně v remízu. Utkání bude web ctsport.cz sledovat od 16:50 v podrobné textové on-line reportáži.

Vítězná radost Martina Doležala
zdroj: Petrášek Radek

Po vyléčení zranění už Doležal stihl zasáhnout do tří soutěžních zápasů. Naposledy v lize na Dukle hrál v základní sestavě. Při výhře 6:2 navíc jednou skóroval. "Už jsem chtěl jít aspoň na lávku (v minulém zápase Evropské ligy) s Astanou, protože jsem pár dní trénoval. Chtěl jsem to zkusit, bohužel jsem měl ještě vyšetření, takže mě trenér nechal na tribuně," uvedl.

"Šel jsem na lávku až s Libercem. To zranění se trochu uspíšilo, protože jsem se cítil docela dobře a už mě to nebolelo. Návrat proběhl dřív, než byl očekávaný," dodal osmadvacetiletý útočník.

Koho bude nyní naopak Jablonec postrádat, je záložník Lukáš Masopust. Právě v utkání s Duklou totiž utrpěl zranění postranního vazu v koleni po faulu stopera Jána Ďurici. Přijde tím pádem nejen o zbylých pět podzimních kol, ale také o všechny zbylé zápasy EL, stejně tak o blížící se sraz národního týmu.

Jeho celek je po polovině bojů ve skupině poslední s dvěma body. Na vedoucí duo Astana, Dynamo Kyjev ztrácí tři body, takže potřebuje vyhrát. "Nevím, jestli je to zlomový zápas, ale každopádně kdyby se nám podařilo vyhrát, tak by skupina byla ještě více zamotaná, než je. Kdybychom uhráli aspoň nějaký bod, byli bychom spokojeni," řekl Doležal.

V Astaně ho se spoluhráči čeká utkání na umělé trávě. "Jelikož my v Jablonci jsme tak nějak od půlky listopadu skoro furt na umělce, myslím, že ji máme osahanou. Možná na začátku zápasu to bude trochu takový nezvyk. Včera jsme ale měli trénink na umělce," podotkl Doležal.

"Je tam jinačí pohyb, hlavně když jde balon za obranu, tak nezastavuje. Má to jiný odskok, i když umělá tráva v Astaně je nějaká nová, dá se na tom hrát i v kolíkách. Takže to mají asi nějak zmáklé," doplnil Doležal, který za problém nepovažuje ani pětihodinový časový posun v Astaně a chladné počasí s denními teplotami kolem nuly.

Od Astany doma očekává jinou hru než při remíze 1:1 v Jablonci. "Myslím, že jsem viděl jejich loňský domácí zápas se Slavií (1:1). Samozřejmě každý zápas je jiný. K nám si přijeli pro bod, druhý poločas už moc neútočili. Doma budou chtít vyhrát, diváci je poženou. Ale my jsme si dokázali, že s týmy, co jsou v Evropské lize, můžeme hrát," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články