Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Češi už znají jízdní řád v Lize národů, doma se poprvé představí v Olomouci

Česká fotbalová reprezentace odstartuje Ligu národů 4. září proti Slovensku v Bratislavě a první domácí zápas ji čeká 7. září v Olomouci se Skotskem. O upřesnění dějišť informovalo vedení národního týmu.

Čeští fotbalisté se radují z gólu v kvalifikaci o ME
zdroj: REUTERS autor: David W Cerny

Zatím však není jasné, zdali budou moci na Andrův stadion fanoušci. Fotbalová asociace ČR uvedla, že v tomto směru čeká na instrukce od Evropské fotbalové unie.

Reprezentace se na Hané naposledy představila loni v červnu, kdy porazila 3:0 Černou Horu a přiblížila se postupu na mistrovství Evropy. "Věřím, že výsledkově uspějeme v Olomouci i tentokrát. Navíc se nám to hodí i kvůli cestování z Bratislavy, které tak bude jednodušší," řekl reprezentační manažer Libor Sionko.

Národní tým má první letošní sraz naplánován na 31. srpna v Praze. Do nového ročníku Ligy národů vstoupí 4. září na Slovensku, s nímž se utkal i ve skupině v premiérové sezoně a vyhrál obě vzájemná utkání. Proti Skotsku nastoupí v Olomouci o tři dny později.

Posledním soupeřem výběru trenéra Jaroslava Šilhavého ve skupině je Izrael, kde se Češi představí 11. října. Ve Skotsku poté odehrají zápas 14. října a v listopadu skupinu zakončí dvojicí domácích střetnutí s Izraelem a Slovenskem.

Reprezentaci čekají na podzim také dva přípravné duely: 7. října na Kypru a 11. listopadu v Lipsku proti Německu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články