Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čelůstka rozhodl o vítězství Trabzonsporu na Interu

Praha - Český obránce Ondřej Čelůstka zařídil v Lize mistrů gólem šokující vítězství Trabzonsporu 1:0 na stadionu Interu Milán. Vedle italského giganta nevstoupily do elitní soutěže úplně jistým krokem ani oba manchesterské kluby: United po šesti zápasech poprvé inkasovali v Lize mistrů na soupeřově půdě a v Lisabonu s Benfikou remizovali 1:1. Stejný výsledek si připsal v premiéře v soutěži také Manchester City doma s Neapolí.

Ondřej Čelůstka (vpravo) v akci
zdroj: AP

Tranbzonspor se do prestižní soutěže dostal na úkor za korupci potrestaného Fenerbahce Istanbul a jeho příběh nyní začíná trochu připomínat dánskou reprezentaci na mistrovství Evropy v roce 1992, která tehdy z pozice náhradníka celý šampionát vyhrála. Turecký klub hned na úvod vyhrál senzačně 1:0 na San Siru a jeho hrdinou se stal obránce Čelůstka, jenž vrátil čtvrt hodiny před koncem do sítě míč, který se odrazil od břevna po ráně Halila Altintopa.

Je nám líto, video expirovalo.
Benfica Lisabon - Manchester United

Manchester United v Lisabonu inkasoval po hrubé defenzivní chybě, po níž se Óscar Cardozo ocitl sám na hranici šestnáctky a jeho rána zapadla přesně do sítě. Hosté ale dokázali na vývoj utkání zareagovat a ještě před pauzou veterán Giggs vyrovnal.

Utkání Manchester City - Neapol
zdroj: AP

Manchester City má za sebou sice skvělý vstup do domácí soutěže, ale proti italskému klubu se nedokázal prosadit. Byl dokonce rád, že uhrál alespoň remízu, neboť Cavani vstřelil v 69. minutě vedoucí gól hostů. Domácí kontrovali o pět minut později zásluhou Kolarova.

Další spolufavorit soutěže Bayern Mnichov začal přesně tak suverénně, jak se dosud představil na ligových trávních. Už v sedmé minutě vyslal Ribéry do šance Kroose, který otevřel skóre, po pauze završil výhru z dorážky Rafinha.

Z Čechů se dostal do základní sestavy David Rozehnal, který se v dresu Lille radoval z dvoubrankového vedení nad CSKA Moskva. O náskok však francouzský klub přišel po dvou brankách Doumbii, přičemž vyrovnání přinesla až poslední minuta. V ruském týmu chyběl kvůli dlouhodobému zranění útočník Tomáš Necid.

Radoslav Kováč se mezi vyvolené v dresu Basileje na hřiště nedostal, ale dlouho mohl mít ze hry svých barev radost, protože v poločase vedl švýcarský klub 1:0. Jenže rumunský klub Otelul Galati po přestávce vyrovnal. Hostující gólman Miloš Buchta nebyl ani na lavičce náhradníků.



Kováč se dostal na hřiště v nastaveném čase a pomáhal udržet výhru 2:1, kterou zařídil šest minut před koncem z penalty svým druhým gólem v utkání reprezentační záložník Frei. Zápas dohrávaly oba týmy v deseti, třetím hříšníkem dnešního večera byl Marcelo z Realu Madrid, který přesto vyhrál díky trefě Di Maríi 1:0 na hřišti Dinama Záhřeb.

Utkání Dinamo Záhřeb - Real Madrid
zdroj: AP

Výsledky Ligy mistrů, 1. kolo:

Skupina B: Lille - CSKA 2:2, Ajax - Lyon 0:0; skupina C: Manchester City - Neapol 1:1, Villarreal - Bayern 0:2, Basilej - Galati 2:1, Benfica - Man. United 1:1; skupina D: Din. Záhřeb - Real 0:1, Inter - Trabzonspor 0:1;.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články