Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Plzeň remizovala v Lize mistrů s Borisovem 1:1

Praha – Plzeňští fotbalisté vstoupili do základní skupiny Ligy mistrů remízou 1:1 s běloruským Borisovem. Čeští mistři sice v pražském Edenu vedli po brance útočníka Bakoše z konce prvního poločasu, smír ale dvacet minut před koncem zařídil hostující Bressan. Plzeň po šesti výhrách v předkolech LM poprvé klopýtla, ale i tak za jeden získaný bod obdrží prémii kolem deseti milionů korun.

Plzeň věděla, do jak důležitého zápasu vstupuje, protože právě s Borisovem by podle papírových předpokladů měla svést souboj o třetí místo ve skupině, které by zaručilo pokračování v jarní fázi Evropské ligy. Ale Západočechům dnes dlouho trvalo, než se při své premiéře v hlavní fázi nejlepší klubové soutěže dostali do potřebného rytmu.

Sedminásobní běloruští šampioni, kteří se v LM objevili po třech letech, dlouho úspěšně zachytávali plzeňské útočné výpady, domácí tým kupil nezvyklé množství ztrát při rozehrávce a zbytečně vypadával z tempa. A Borisov několikrát při rychlých kontrech ukázal i svoji útočnou sílu při výpadech někdejších hvězd Eindhovenu či Chelsea Kežmana a Gordějčuka.

Plzeň z tápání před dvacetitisícovou návštěvou vysvobodila až akce ze samého závěru první půle. První povedenou akci Západočechů rozjel na levé straně Pilař, Jiráček se chytře obtočil kolem obránce a jeho skvělý pas napříč pokutovým územím lehce zakončil střelou do prázdné brány kanonýr Bakoš.

Je nám líto, video expirovalo.
FC Viktoria Plzeň - FC BATE Borisov

Situace hodně připomínala plzeňské vyrovnání z odvety 4. předkola Ligy mistrů proti Kodani, kdy se úplně stejně blýskli nahrávající Jiráček a zakončující Bakoš. Slovenský útočník se radoval už ze sedmé letošní branky v pohárech, udržel si průměr jedné vstřelené branky na zápas, což nikdo jiný letos nedokázal.

Borisov na pohárové scéně neprohrál své poslední čtyři zápasy na hřištích soupeřů a s prázdnou evidentně nechtěl odjet ani z Edenu. Po změně stran hosté vystoupili více na svoji útočnou polovinu, a když v 62. minutě ustáli šanci Pilaře, sami udeřili na druhé straně. Rudik přesnou kolmicí za plzeňskými stopery našel Bressana, který dokonale trefil skulinu mezi nohama brankáře Čecha.

Plzni se tak opět nevyplnilo přání, aby na šestý pokus v pohárovém utkání na domácí půdě udržela čisté konto. Vyrovnání se Západočechy otřáslo, posledních dvacet minut po inkasované brance úplně vypadli z role, nedokázali udržet míč a usadit se na soupeřově polovině. Pokusy střídajících Hory a Ďuriše už měly k úspěchu daleko. Zápas tak dospěl k remíze a český fotbal musí dál čekat na výhru svého zástupce v LM. Naposledy se to povedlo pražské Slavii téměř přesně před čtyřmi lety, kdy porazila Steauu Bukurešť.

Viktoria Plzeň - BATE Borisov 1:1 (1:0)

Branky: 45.+1 Bakoš - 69. Bressan. Rozhodčí: Duhamel - Annonier, Capelli (všichni Fr.). ŽK: Kolář, Pilař - Olechnovič. Diváci: 19 541.

Plzeň: Čech - Rajtoral, Čišovský, Bystroň, Limberský (78. Trapp) - Horváth, Jiráček - Petržela (69. Ďuriš), Kolář, Pilař (88. Hora) - Bakoš. Trenér: Vrba.

Borisov: Gutor - Baga, Filipenko, Simič, Bordačev - Olechnovič, Rudik - A. Voloďko, Bressan (71. Koncevoj), Gordějčuk (83. M. Voloďko) - Kežman (76. Porfirio). Trenér: Gončarenko.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články