Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Celtic Glasgow slaví už šestý titul v řadě a dohání rivaly z Rangers

Glasgow - Celtic Glasgow je skotským mistrem už pošesté v řadě. Po vysoké výhře 5:0 na hřišti Hearts si s předstihem zajistil titul, když osm kol před koncem ročníku má náskok nedostižných 25 bodů. Celtic má díky jistému prvenství také zaručenou účast v předkole Ligy mistrů. Svěřenci trenéra Brendana Rodgerse získali už 48. mistrovský titul v historii i díky bilanci 28 výher a dvou remíz. Více ligových prvenství mají pouze konkurenční Rangers, kteří se radovali v 54 případech.

Trenér Celticu Glasgow Brendan Rodgers se raduje se svěřenci ze zisku titulu
zdroj: Reuters autor: Russell Cheyne

V utkání 30. kola Celtic vedl na hřišti Hearts od 24. minuty, když se trefil Scott Sinclair. Anglický útočník, který do Skotska přestoupil v létě z Aston Villy, navíc o tři minuty později skóroval podruhé.

I po změně stran dávali branky jen hosté, ačkoli poměr střel byl téměř vyrovnaný. Do statistik se zapsali také Stuart Armstrong a Patrick Roberts, na 5:0 uzavřel v závěru z penalty třetím gólem v utkání Sinclair. S 18 trefami se posunul do čela tabulky střelců před spoluhráče Moussu Dembélého.

Celtic tak může slavit triumf už dlouho před odstartováním pětizápasové skupiny o titul, jež bude následovat po odehrání zbývajících tří kol základní části. Další účastníci, mezi nimiž jsou již jistě Aberdeen, Rangers a St. Johnstone, budou bojovat o možnost zahrát si v příští sezoně Evropskou ligu. Do předkola postoupí druhý a třetí tým konečné tabulky.

Skotská fotbalová liga - 30. kolo:

Hearts - Celtic Glasgow 0:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články