Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hoffenheim přeskočil Dortmund, Gómez nasázel během sedmi minut hattrick

Berlín - Tlak na Ligu mistrů neustává. Hoffenheim porazil v bundeslize Herthu Berlín 3:1 a dostal se na třetí příčku v tabulce. A zůstane tam i po víkendu, protože Dortmund pouze remizoval ve vestfálském derby se Schalke 0:0. To Bayern si v bavorském derby lehce poradil s Augsburgem, když zvítězil vysoko 6:0. Skvělým výkonem se blýskl Mario Gómez, který při remíze Leverkusenu s Wolfsburgem 3:3 nasázel za hosty všechny tři branky.

Fotbalisté Hoffenheimu slaví gól do sítě Bayernu
zdroj: REUTERS autor: Michael Dalder

Vypjaté derby mezi Schalke a Dortmundem gólově načal v 53. minutě útočník Aubameyang, když se Šindži Kagawa tváří v tvář brankáři Ralfu Fährmannovi neukvapil se zakončením a nabídl míč před prázdnou branku nejlepšímu střelci soutěže. V 77. minutě ale Schalke dokázalo vyrovnat zásluhou Kehrerovy přesné rány na přední tyč. Hodně emotivní závěrečné minuty už gól nepřinesly a prestižní duel skončil nerozhodně potřetí za sebou.

Bayern neměl větší potíže s Augsburgem, za který odehrál první poločas záložník Jan Morávek. Největší měrou se pod výsledek 6:0 podepsal Lewandowski, který si připsal hattrick a k tomu dvě asistence na góly Thomase Müllera a Thiaga Alcantary. Polský kanonýr se dotáhl s 24 přesnými zásahy na Aubameyanga v čele tabulky bundesligových střelců.

Fotbalisté Brém pokračovali na vítězné vlně, na půdě Freiburgu vyhráli 5:2 a znovu se vzdálili sestupovým příčkám. U pátého vítězství Werderu z posledních šesti zápasů byl i český reprezentační obránce Theodor Gebre Selassie, jenž odehrál celý zápas.

Je nám líto, video expirovalo.
Bayern smetl Augsburg 6:0

Na souboj českých reprezentantů v Berlíně nedošlo, neboť Pavel Kadeřábek po zranění ještě chyběl v nominaci Hoffenheimu. Záložník Herthy Vladimír Darida odehrál celý zápas a v 32. minutě se radoval z první branky, kterou dal Peter Pekarík.

Hosté však do poločasu vyrovnali zásluhou penalty Andreje Kramariče za hru rukou a v poslední čtvrthodině dokonali obrat. Po Niklasi Sühlem se ještě jednou trefil Kramarič, který si připsal desátý ligový gól v sezoně.

Na začátku zápasu mezi Leverkusenem a Wolfsburgem byli aktivnější hosté, ve 40. minutě se ale po Aranguizově centru prosadil střelou z voleje Bellarabi a domácí Bayer vedl. V polovině druhé půle navíc navýšil náskok Volland a zdálo se, že "Vlci" přijdou o sérii tří zápasů bez prohry.

Závěr ale patřil Gómezovi, který v dresu Wolfsburgu v poslední době prokazuje formu. V rozmezí 80. a 87. minuty vstřelil tři branky, tu poslední z pokutového kopu.

Přesto domácí získali alespoň bod, když v předposlední minutě vyrovnal Havertz, který se v 17 letech, devíti měsících a 22 dnech stal nejmladším střelcem Leverkusenu v bundeslize. Bayer z posledních pěti zápasů získal pouhé dva body.

Předposlední Ingolstadt porazil 2:1 Mohuč. Na barážovou šestnáctou příčku však ztrácí sedm bodů, Mohuč je patnáctá pouze o skóre před Augsburgem.

Výsledky 26. kola bundesligy

Hertha Berlín - Hoffenheim 1:3 (32. Pekarík - 39. z pen. a 86. Kramarič, 76. Süle), Bayern Mnichov - Augsburg 6:0 (17., 55. a 79. Lewandowski, 36. a 80. Müller, 62. Alcantara), Freiburg - Brémy 2:5 (64. Petersen, 77. Grifo - 45.+2, 47. a 86. Delaney, 21. Kruse, 71. Bartels), Hamburk - Kolín nad Rýnem 2:1 (13. Müller, 90.+2 Holtby - 25. Jojič), Lipsko - Darmstadt 4:0 (12. a 80. Keita, 67. Forsberg, 79. Orban), Schalke - Dortmund 1:1 (77. Kehrer - 53. Aubameyang), Ingolstadt - Mohuč 2:1 (10. Brégerie, 73. Hadergjonaj - 71. vlastní Matip), Leverkusen - Wolfsburg 3:3 (40. Bellarabi, 65. Volland, 89. Havertz - 80., 83. a 87. z pen. Gómez).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články