Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Arsenal uhrál se City remízu, Crystal Palace senzačně dobyl Stamford Bridge

Londýn - Jedinečná série na domácím trávníku skončila v 30. kole. Chelsea po dvanácti vítězných duelech v řadě přenechala všechny body fotbalistům Crystal Palace, s nimiž prohrála 1:2. Zaváhání vedoucího celku bleskově využil k snížení ztráty druhý Tottenham, který uspěl na půdě Burnley. Bitvu o Liverpool opanovali i podruhé v sezoně "Reds". Svěřenci Jürgena Kloppa zvítězili 3:1. Manchester United naopak remizoval 0:0 s WBA. Druhý manchesterský klub City dvakrát neudržel vedení a na půdě Arsenalu uhrál remízu 2:2.

Pedro během duelu proti Crystal Palace
zdroj: REUTERS autor: Tony O\'Brien

Zápas mezi Arsenalem a City začal ve velkém tempu a už v páté minutě se "Citizens" dostali do vedení, když De Bruyne z vlastní poloviny poslal míč na rozběhnutého Saného, který obehrál brankáře Ospinu a chladnokrevně zakončil. Proti Arsenalu tak skóroval v obou ligových zápasech v sezoně. De Bruyne si připsal 11. asistenci v ročníku, stejný počin se povedl jen Sigurdssonovi ze Swansea.

Hosté následně měli několik dalších příležitostí, kromě Ospinových zákroků zachránila "Kanonýry" také branková konstrukce. Ve 40. minutě se ale povedlo domácím vyrovnat zásluhou Walcotta, který vstřelil pět gólů v posledních pěti duelech proti "Citizens".

Přesto nešly týmy do šaten za nerozhodného stavu, neboť hned dvě minuty poté po Silvově přihrávce zakončil nehlídaný Agüero. Krátce po přestávce ale Arsenal znovu srovnal, když se po Özilově rohovém kopu trefil hlavou Mustafi. Tímto způsobem dali svěřenci Arséna Wengera v této sezoně 14. gólů, což se povedlo pouze West Bromwichi.

Arsenal potřetí za sebou nedosáhl na tři body a zůstal na šestém místě. Manchester potřetí za sebou remizoval a prodloužil sérii bez porážky na osm ligových duelů.

Chelsea přitom začala utkání s Crystal Palace ideálně. V 5. minutě se totiž zblízka prosadil Cesc Fábregas. O šest minut později však světelná tabule ukazovala stav 1:2, neboť brankáře Courtoise překonala dvojice Wilfried ZahaChristian Benteke. Po změně stran sice přišel očekávaný tlak "Blues", ale kýženou korekci skóre nepřinesl.  

Zaváhání Chelsea využil Tottenham, jenž po dvou gólech z druhého poločasu porazil Burnley 2:0 a snížil svou ztrátu z druhého místa na sedm bodů.

Kouzlo Anfield Road trvá dál

Domácí neporazitelnost LFC v derby o vládu nad městem Beatles neskončila ani tentokrát. Everton uspěl na stadionu úhlavního rivala naposledy před 18 lety. 

Nejproduktivnější útok Premier League udeřil už v 8. minutě. Sadio Mané si na polovině hřiště narazil míč s Firminem a individuální akci zakončil přesnou střelou do protipohybu brankáře Joela Roblese. Senegalský útočník skóroval i ve druhém liverpoolském derby letošního ročníku, prosincové utkání na půdě Evertonu rozhodl trefou v 94. minutě.

Coutinho se raduje z gólu proti Evertonu
zdroj: REUTERS autor: Carl Recine

"Karamelky" vyrovnaly po půlhodině hry, když svůj sezonní debut ozdobil gólem Matthew Pennington. Pro mladého obránce to byl první gól v kariéře. Hostům nicméně radost nevydržela dlouho - o čtyři minuty později totiž předvedl nádhernou akci Philippe Coutinho, který obešel dva bránící protihráče a umístěnou střelou zakroutil míč přímo do šibenice.

Ve druhém poločase musel ze hry odstoupit zraněný Mané, jehož ale skvěle nahradil Divock Origi. Belgický útočník se po 200 vteřinách na hřišti opřel z hranice vápna do míče a stanovil konečný výsledek 3:1.

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp měl pro své svěřence jen slova chvály, před koncem zápasu ho ale rozčílili vlastní fanoušci, kteří vyvolávali jeho jméno. "Vzhledem k mé povaze se může zdát, že jsem rád středem pozornosti, ale je to přesně naopak. Dokud není konec zápasu, nesmíme slavit. Už jednou se nám to skoro vymstilo v zápase s Arsenalem," uvedl Klopp.

Leicester pokračuje na vítězné vlně

Obhájce titulu Leicester si připsal čtvrté vítězství v řadě, tentokrát zdolal na svém hřišti Stoke 2:0. Nejprve otevřel skóre ve 25. minutě dalekonosnou střelou Wilfred Ndidi, po přestávce přidal druhou trefu pohotovým volejem Jamie Vardy.

Záchranářský souboj mezi Swansea a Middlesbrough skončil bezbrankovou remízou. Velšský celek se nachází na poslední nesestupové pozici s bodem k dobru na osmnáctý Hull, Middlesbrough je předposlední s pětibodovou ztrátou na Swansea.

Anglická fotbalová liga - 30. kolo:

Liverpool - Everton 3:1 (8. Mané, 31. Coutinho, 60. Origi - 28. Pennington), Burnley - Tottenham 0:2 (66. Dier, 77. Son Hung-min), Chelsea - Crystal Palace 1:2 (5. Fábregas - 9. Zaha, 11. Benteke), Hull - West Ham United 2:1 (53. Robertson, 85. Ranocchia - 18. Carroll), Leicester - Stoke 2:0 (25. Ndidi, 47. Vardy), Manchester United - West Bromwich 0:0, Watford - Sunderland 1:0 (59. Britos), Southampton - Bournemouth 0:0, Swansea - Middlesbrough 0:0, Arsenal - Manchester City 2:2 (40. Walcott, 53. Mustafi - 5. Sané, 42. Agüero).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články