Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Šéfům Plzně došla trpělivost, kouč Pivarník dostal padáka

Plzeň - U fotbalistů Plzně skončil po deseti měsících trenér Roman Pivarník. Důvodem je neuspokojivý herní projev v jarní části soutěže. Úřadujícího českého mistra zatím povede dosavadní asistent Zdeněk Bečka s Pavlem Horváthem. Pro Viktorii se jedná o pátou trenérskou změnu od listopadu 2013, tedy za tři a půl roku.

Roman Pivarník
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Dnes ráno, tedy několik hodin po utkání, jsme se domluvili na ukončení spolupráce s trenérem Romanem Pivarníkem i jeho asistenty Martinem Vaniakem a Tomášem Truchou," uvedl generální manažer klubu Adolf Šádek. "Vedl nás k tomu především neuspokojivý herní projev týmu a do určité míry i výsledky v jarní fázi nejvyšší soutěže," dodal.

O chýlícím se Pivarníkově konci se hovořilo už řadu týdnů. Důvodem byl matný herní projev plzeňského mužstva, přestože Pivarník chtěl fotbal zjednodušit. Navíc si měl nepříliš rozumět s vedením klubu i některými hráči. Spekulace o nuceném odchodu slovenského kouče navíc umocnily i další zkazky, např. prohra na Slavii 0:1 a schůzka s vedením.

V kuloárech se vážně probírala i možnost, že by se do Viktorie mohl vrátit strůjce jejího někdejšího úspěchu, bývalý reprezentační kouč Pavel Vrba. Ten naposledy trénoval rusku Machačkalu a o jeho služby stála hodně také Sparta, kterou v tomto ročníku vedli hned čtyři různí trenéři.

Situaci v Plzni se věnoval i jeden z dílů Fotbal fokus podcastu ze začátku března:

Dříve byly s Plzní spojována i jména Pavla Hapala (kouč slovenské reprezentace do 21 let) či Luboše Kozla (kouč české reprezentace do 18 let). Aktuálně volný je třeba nedávno propuštěný trenér polských Gliwic Radoslav Látal.

Pivarník působil v Plzni od loňského léta, kdy přišel z Bohemians Praha 1905. Po vydařeném podzimu, kdy prohrál jen se Zlínem a třikrát remizoval, se týmu přestalo na jaře dařit a výsledkem byly remízy se Zlínem a Teplicemi a prohra na Slavii. V pěti ze sedmi jarních zápasů dal tým maximálně gól. Proti Karviné a Teplicím odvraceli plzeňští fotbalisté porážku až v úplném závěru.

Poslední Pivarníkovo vystoupení coby kouče Plzně - reakce po utkání s Teplicemi:

Je nám líto, video expirovalo.
Pivarník: Podobný signál v repertoáru nemáme

Vedením týmu byl pověřen dosavadní asistent Bečka, který už vedl nedělní pozápasový trénink. Asistovat na lavičce mu bude Pavel Horváth. "Vzniklou situaci jsme se rozhodli řešit interně i s ohledem na páteční utkání, které nás čeká v Hradci Králové. Chceme být stoprocentně připraveni," vysvětlil Šádek.

Šestačtyřicetiletý Bečka za Plzeň hrával a jako asistent pomáhal několika trenérům. Mimo jiné už před deseti lety Stanislavu Levému a pak také Dušanu Uhrinovi mladšímu, Miroslavu Koubkovi, Karlu Krejčímu a nyní Pivarníkovi. Pomáhat mu bude Horváth, který se stal ikonou Plzně poté, co v roce 2008 přišel ze Sparty a jako kapitán dovedl Viktorii ke třem titulům. Nyní byl Pivarníkovým asistentem a zároveň vede juniorku.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články