Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Brémy vezou výhru z Frankfurtu, ale zranil se jim brankář Pavlenka

Brémy vyhrály ve 2. kole bundesligy ve Frankfurtu 2:1, ale dohrávaly bez brankáře Jiřího Pavlenky, který se při zákroku zranil a musel střídat. Vyšetření ukázalo, že český gólman nemá nic zlomeného, ale zůstal v nemocnici přes noc na pozorování. Gebre Selassie odehrál celý zápas. Stejně jako Pavel Kadeřábek, jehož Hoffenheim vyhrál doma 3:1 nad Freiburgem. Za Norimberk odehrál celé utkání také Ondřej Petrák, ale z výhry se neradoval, Mohuč si odvezla bod za remízu 1:1. Bayern Mnichov zvítězil ve Stuttgartu 3:0 a po dvou kolech má na špici tabulky společně s Wolfsburgem plný počet bodů.  

Jiří Pavlenka ve Frankfurtu nedohrál
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Marc Schäzler

Pavlenka, člen kádru reprezentačního kouče Karla Jarolíma na zápas Ligy národů s Ukrajinou, se krátce po změně stran za stavu 1:0 pro hosty srazil v pokutovém území s protihráčem Gačinovičem a zůstal ležet na trávníku a rozhodčí Storks nařídil pokutový kop. Pavlenka musel být ze hřiště po několikaminutovém ošetření odnesen na nosítkách. Za zraněného českého gólmana zaskočil teprve osmnáctiletý náhradní brankář Plogmann a penaltu Hallerovi nechytil. 

Celé utkání naopak odehrál reprezentační obránce Theodor Gebre Selassie a po zákroku na něj hráli hosté od 32. minuty přesilovku, protože domácí Willems byl za úder do obličeje po vzájemném kontaktu vyloučen. V té době už Werder vedl, ve 20. minutě si Osako naběhl na centr za obranu a střelou mezi nohy překonal brankáře Trappa, který přišel nedávno na hostování z francouzského PSG. Branku potvrdil kvůli signalizovanému ofsajdu až videorozhodčí.

V 76. minutě měl velkou šanci Gebre Selassie, jeho pokus ale z brankové čáry vyhlavičkoval Abraham. Werder dlouhou přesilovku přetavil ve vítězný gól až v šesté minutě nastavení, kdy z přímého kopu rozhodl střídající Rashica.

Theodor Gebre Selassie a Filip Kostič
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Revierfoto

Šestadvacetiletý Pavlenka dostal při kolizi loktem ze strany do tváře a podle agentury SID po ráně do hlavy ztratil vědomí. "Pavlenka je v nemocnici a zůstane tam jednu noc na pozorování. Byl už ale při vědomí a mluvil. Nemá nic zlomeného," uvedl po zápase trenér Werderu Florian Kohfeld.

Pavlenka je už čtvrtým brankářem Brém, který má v posledních měsících zdravotní potíže. Od července postupně Werderu vypadli kvůli zranění Jaroslav Drobný, Michael Zetterer a Stefanos Kapino.

Slavil také Bayern, který si poradil se Stuttgartem

Bayern Mnichov jasně přehrál Stuttgart na jeho hřišti 3:0. V 37. minutě otevřel skóre přesným obstřelem Goretzka, stejný hráč po hodině hry připravil palebnou pozici pro Lewandowského a nejlepší střelec minulé sezony bundesligy zvýšil.

Polský kanonýr si připsal i asistenci poté, co čtvrt hodiny před koncem patičkou prodloužil na Müllera a ten dal třetí gól. Bavorský velkoklub oplatil svému soupeři domácí porážku 1:4 z posledního kola předchozí sezony a vede tabulku před rovněž stoprocentně úspěšným Wolfsburgem.

Wolfsburg přitom prohrával v Leverkusenu od 24. minuty po gólu Baileyho, ale ještě do poločasu hosté srovnali poté, co si gólman Özcan nešťastně srazil ostrý centr do vlastní brány. Vítězství 3:1 zařídili slepenými góly po změně stran Weghorst a Steffen. Leverkusen podlehl Wolfsburgu po pěti utkáních a je bez bodu stejně jako Freiburg a Stuttgart.

Freiburg totiž také ztratil dobře rozehraný zápas. Hoffenheim s Pavlem Kadeřábkem v sestavě otočil po přestávce skóre ve vítězství 3:1. Hosté vedli po gólu Heintze, který využil špatného odkopu Akpogumy. V 50. minutě ale potrestal chybu obrany na druhé straně Szalai. Maďarský útočník dokonal obrat o 13 minut později, kdy usměrnil míč do brány po přesné Schulzově přihrávce, a připsal si třetí gól v sezoně. V nastaveném čase pojistil výhru Kramarič.

Norimberk remizoval doma s Mohučí 1:1, v dresu domácích odehrál celý zápas Ondřej Petrák a v 53. minutě dostal žlutou kartu.

2. kolo: Augsburg - Mönchengladbach 1:1 (12. Gregoritsch - 68. Plea), Eintracht Frankfurt - Brémy 1:2 (49. Haller z pen. - 21. Osako, 90.+6 Rashica), Hoffenheim - Freiburg 3:1 (50. a 63. Szalai, 90.+5 Kramarič - 36. Heintz), Leverkusen - Wolfsburg 1:3 (24. Bailey - 36. vlastní Özcan, 55. Weghorst, 60. Steffen), Norimberk - Mohuč 1:1 (48. Ishak - 25. Mateta), Stuttgart - Bayern Mnichov 0:3 (37. Goretzka, 62. Lewandowski, 76. Muller), Lipsko - Düsseldorf 1:1 (68. Augustin - 47. Zimmermann), Schalke - Hertha Berlín 0:2 (15. a 90.+6 Duda).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články