Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Kadeřábek podepsal v Hoffenheimu novou smlouvu a těší se na Ligu mistrů

Vábení evropských velkoklubů odolal a zůstává v Hoffenheimu. Český reprezentant Pavel Kadeřábek prodloužil s ambiciózním bundesligovým týmem smlouvu až do roku 2023. V posledních třech sezonách zde pravidelně nastupoval, a ačkoli měl několik nabídek na přestup, rozhodl se podepsat nový pětiletý kontrakt, který je výrazně vylepšený.

Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu slaví vstřelenou branku
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Peter Hartenfelser

"Pavel se stane jedním z nejlépe placených hráčů v kádru Hoffenheimu. Během léta jsme na něj měli spoustu nabídek z velkých evropských klubů, ale zároveň jsme cítili obrovský zájem Hoffenheimu, aby ho udržel, protože nepochybně patří mezi klíčové osobnosti týmu," řekl Kadeřábkův agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest. "Prodloužení smlouvy pouhý rok po předchozím podpisu nového kontraktu jasně svědčí o pozici, kterou si Pavel v Hoffenheimu vybudoval," dodal.

Šestadvacetiletý Kadeřábek zamířil do Hoffenheimu v roce 2015 ze Sparty. Tehdy podepsal čtyřletou smlouvu, jež by platila ještě na příští sezonu. Loni ovšem kontrakt prodloužil do roku 2021 a nyní si vysloužil opět vylepšené podmínky. Za tři sezony odehrál 87 soutěžních zápasů na pravém kraji obrany či zálohy a vstřelil tři branky.

Během léta se o odchovance letenského klubu zajímaly zejména giganti z Itálie. Nejvíce se mluvilo o Interu Milán a AS Řím, které údajně nabízelo deset milionů eur. "Srdce mi říkalo, že chci zůstat v Hoffenheimu. Když jsme začali řešit možnost prodloužení smlouvy, tak už to pro mě byla priorita. Člověka samozřejmě nemůže nechat klidným, když se o něj zajímají takové kluby, s nimiž reálně jednal můj manažer. Měl jsem o všem dobrý přehled," řekl Kadeřábek.

K setrvání ho přesvědčilo i to, že si s Hoffenheimem zahraje Ligu mistrů. "V této sezoně nás čeká Champions League a klub má obecně do dalších let velké ambice. Všechno tady funguje na vysoce profesionální úrovni a délkou smlouvy mi dal jasně najevo, že o mě stojí a počítá se mnou i nadále," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články