Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Borussia přehrála Bayern a vyhrála německý superpohár

Dortmund - Borussia dala zapomenout na nepříliš vydařenou loňskou sezonu i na drtivou porážku 0:4 v přípravném utkání s Liverpoolem a porazila Bayern Mnichov 2:0. V domácím prostředí Westfalenstadionu tak obhájila německý superpohár, a získala tudíž i první pohár po více než roční pauze. Vítězství nad oslabeným soupeřem jí vystřílel Mchitarjan a Aubameyang. Hlavní bolestí pro Bayern by však mohla být ztráta Javiho Martíneze, který odstoupil ze hry kvůli zranění a předpokládá se, že má přetržený vaz v koleně.

Radost hráčů Borussie, s maskou Spidermana Aubameyang
zdroj: AP autor: Sascha Schuermann

Z týmu německých mistrů světa se v základní sestavě Bayernu objevili jen brankář Neuer, obránce Boateng a útočník Müller. Volno dostali i Robben s Ribérym, zato dres hostů oblékl polský kanonýr Lewandowski, jehož ještě nedávní dortmundští obdivovatelé vítali pískotem.

Ve 23. minutě Armén Mchitarjan hladce prošel rozhozenou obranou hostí a překonal Neuera. Po změně stran sice přišli na hřiště další dva hrdinové z Brazílie Lahm a Götze, ale Bayernu to nepomohlo. Naopak v 62. minutě přidal hlavou druhý gól Aubameyang z Gabonu.

Bayern navíc přišel o zraněného Javiho Martíneze. Španěl, s nímž trenér Pep Guardiola počítal do role šéfa obrany, odstoupil s podezřením na přetržený vaz v koleně.

Borussia Dortmund - Bayern Mnichov 2:0 (1:0)

Branky: 23. Mchitarjan, 62. Aubameyang. Diváci: 80 667. 

Borussia: Langerak – Piszczek, Sokratis, Ginter, Schmelzer (46. Durm) – Hofmann, Kehl, Kirch (85. Bender), Mkhitaryan – Aubameyang (63. Ramos), Immobile
Bayern Mnichov: Neuer – Boateng, Martínez (31. Dante), Alaba – Højbjerg (59. Götze), Rode, Gaudino, Bernat – Müller (46. Lahm), Lewandowski, Shaqiri

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články