Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Real ulovil mistra světa Kroose, z kasy vytáhne přes 800 milonů

Madrid - Od konce fotbalového šampionátu neuběhl ani týden a první hráč z kádru mistrů světa mění klubový dres. Německý fotbalový reprezentant Toni Kroos přestoupil z Bayernu Mnichov do Realu Madrid. Španělský velkoklub za záložníka, kterému zbýval poslední rok smlouvy v bavorském týmu, podle španělských médií zaplatí 30 milionů eur (823 milionů korun).

Toni Kroos v dresu Realu Madrid
zdroj: ČTK/AP autor: Andres Kudacki

Čtyřiadvacetiletý Kroos byl klíčovou součástí záložní řady Bayernu i německé reprezentace, s kterou v neděli získal titul mistra světa. Na turnaji v Brazílii chyběl na hřišti jen minutu a dvěma góly se podílel na demolici domácího týmu v semifinále 7:1.

V Madridu Kroos podepsal šestiletou smlouvu, která mu zaručuje šest milionů eur ročně. Na jeho slavnostní představení v novém dresu na stadion San Bernabéu přišlo na šest tisíc fanoušků. S Bayernem, se kterým se před mistrovstvím světa nedohodl na prodloužení kontraktu, vyhrál třikrát domácí titul i pohár a loni s ním triumfoval v Lize mistrů.

Přestup do Madridu si vysloužil i gólman Navas

Do týmu vítězů uplynulého ročníku Ligy mistrů se podle listu Marca přesouvá z Levante kostarický brankář Keylor Navas poté, co Real zaplatil 10 milionů eur (275 milionů korun). Ve španělské La Lize působí sedmadvacetiletý Navas od roku 2012 a postupně se vypracoval v jedničku Levante, s nímž ho pojila smlouva do konce června příštího roku.

V Brazílii výrazně pomohl Kostarice k historicky prvnímu postupu mezi nejlepší osmičku. V madridském velkoklubu si Navas bude patrně muset probít cestu mezi tyče přes velikána historie Realu a zároveň i jeho kapitána Ikera Casillase. Na jeho úkor sice v minulém ročníku dostával přednost Diego López, ten by ovšem podle informací španělského sportovního deníku mohl zamířit buď do Neapole, nebo Monaka.

Je nám líto, video expirovalo.
Real ulovil mistra světa Kroose, z kasy vytáhne přes 800 milonů
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články