Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Bořil čeká od Skotů tvrdou hru. Reprezentace bude hrát i za Šilhavého, věří

Čeští fotbalisté budou hrát v utkání Ligy národů ve Skotsku i za hlavního trenéra Jaroslava Šilhavého a několik hráčů, které postihla nákaza koronavirem. Slávistický bek Jan Bořil věří, že reprezentanti se po dalších problémech znovu semknou, v Glasgow zvítězí a posunou se na první místo ve skupině. Přímý přenos utkání odvysílá ve středu od 20:00 ČT sport a web ctsport.cz.

Reprezentační bek Jan Bořil v souboji s Jadonem Sanchem
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Zápas bez hlavního trenéra? To tedy Bořil ještě nezažil.

"Myslím, že to bude poprvé, zvlášť v nároďáku. Jsem na to zvědavý, jak to vše bude. Ale my bojujeme za všechny," poznamenal. Tým místo Šilhavého povede v utkání asistent trenéra Jiří Chytrý.

Reprezentace má s koronavirem problémy opakovaně. Před měsícem dokonce musel původní tým po výhře na Slovensku do izolace a doma proti Skotsku hrál narychlo složený nový výběr.

Při nynějším srazu vypadli kvůli covidu-19 tři hráči před týdnem po prvním testování, další tři měli pozitivní nález po středeční přípravě na Kypru a v pondělí se k nim navrch přidal Tomáš Holeš.

Je nám líto, video expirovalo.
České fotbalisty doplnili Rabušic, Poznar, Malinský a Sáček

"Doba není lehká, my to víme a bavíme se o tom. Ale pak se na hřišti vždy semkneme. Je to vidět, že táhneme provaz a že sbíráme body," konstatoval Bořil.

"Jsme jeden tým, takže určitě bude trenér chybět. Ale zároveň i ti kluci, kteří tady s námi nemohou být. Takže za ně za všechny budeme bojovat. Doufám, že to společně zvládneme," dodal.

V případě výhry ve Skotsku by český celek poskočil na první místo ve skupině. "Bylo by to hezké, sami jsme si toho vědomi. Je jasné, že to nebude jednoduché. Ale my chceme první místo a uděláme pro to všechno," uvedl Bořil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Česko - Skotsko

"Čekám určitě tvrdý zápas, protože jsou to Skotové. Ti to mydlí. Co jsem koukal na zápas, který hráli v Olomouci s naším béčkem, tak je vidět, že kvalitu mají obrovskou. Jsou houževnatí a tvrdí," řekl obránce.

"Takže v soubojích to bude docela fuška. Ale myslím, že se s tím popasujeme, a doufám, že vyhrajeme," doplnil devětadvacetiletý levý bek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články