Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Měnit nic nebudu, říká náhradní kouč reprezentace Chytrý

Ocitl se v nečekané roli, do níž se ani dostat nechtěl. Kvůli nakažení hlavního trenéra Jaroslava Šilhavého povede národní tým proti Skotsku jeho asistent Jiří Chytrý. V přípravě na utkání se ale podle něj nic nezmění. 

S Šilhavým je ve spojení a konzultují veškeré detaily. "Příjemné to určitě není. Jarda je hlavní kouč, vlastně takový manažer týmu, který je ta nejdůležitější osobnost. Samozřejmě pro nás všechny je to nepříjemné, ale budeme se s tím muset vyrovnat a za Jardu zaskočit," řekl Chytrý před odletem do Skotska.

Věří, že absence Šilhavého tým před utkáním nijak nepoznamená. "Příprava se nezmění vůbec, protože jsme ve fázi, kdy všechny věci už byly nachystané, připravené, konzultované právě s Jardou. Teď už jedeme v režimu, který je jasně daný a na kterém se nebude měnit vůbec nic," uvedl Chytrý.

"Samozřejmě jsme s Jardou v kontaktu i dál, byli jsme i včera večer po jeho nuceném odjezdu. Takže všechny věci a detaily konzultujeme, bavíme se o nich a průběžně se o nich budeme bavit dál," dodal osmačtyřicetiletý trenér.

Je nám líto, video expirovalo.
Šilhavý: I přes nestandardní situaci jsme to zvládli

V kontaktu s Šilhavým plánuje být i během utkání. "Uvidíme, jakou formu přesně zvolíme. Rozhodnutí ještě nepadlo. Zvažujeme dvě možnosti. Být v kontaktu on-line nebo přes člena realizačního týmu. Pokud by hlavní trenér cítil potřebu do toho vstoupit," uvedl Chytrý.

Dojmy z hráčů jsou dobré

S Šilhavým spolupracuje už přes sedm let od angažmá v Liberci a v soutěžním zápase za něj bude muset zaskočit poprvé. "Asi jednou za Liberec jsem v téhle roli jel na Slavii, ale to byla zimní příprava. To se asi nedá srovnávat," poznamenal Chytrý.

"Spolupracujeme spolu už dlouho. Co se týká herních věcí a strategie zápasu, máme za sebou tolik zápasů, že jsme sladěni. Ale je to hlavní kouč, velitel týmu. To, že tu nebude na utkání, není dobře. Jsme zvědaví, jak se s tím tým vypořádá. Doufám, že to nezanechá žádnou stopu," dodal.

Pochvaluje si, jak národní tým zvládá současné problémy s koronavirem. Kvůli nákaze vypadlo před středečním přípravným zápasem na Kypru i nedělním utkáním Ligy národů v Izraeli několik hráčů, reprezentanti přesto v obou duelech zvítězili 2:1.

"Dojem z hráčů máme samozřejmě dobrý. Přes všechna ta úskalí a komplikace, které nás potkaly, kluci dobře fungují jak v trénincích, tak i v zápasech. Dokázali se s tím poprat a oba dva zápasy zvládli vítězně. Charakter a mentalita v týmu jsou velmi dobré. My jen doufáme, že to potvrdíme i v tom posledním zápase," uvedl Chytrý.

Proti Skotsku očekává těžké utkání

Český celek ztrácí ve skupině na Skotsko bod a může poskočit do čela tabulky. "Z našeho pohledu tu hrajeme o šanci, abychom se udrželi ve hře o postup ze skupiny do Ligy A. Na to se koncentrujeme. Chceme uhrát takový výsledek, který nás udrží ve hře," uvedl Chytrý.

"Všechny zápasy ve skupině ukazují, že ty týmy jsou hodně vyrovnané. Jsou každý trochu jiný, specifický, ale všechny zápasy jsou víceméně o gól. Takže čekám, že to bude podobně těžké utkání. Skotové mají fyzicky hodně silný tým, jsou houževnatí. Více než rok neprohráli. Přesto jsme odhodlaní a chtěli bychom tam zvítězit," podotkl Chytrý.

Zápas nebere jako odplatu za zářijový duel, který reprezentace v Olomouci prohrála 1:2. Kvůli koronaviru v A-týmu musel nastoupit narychlo složený nový výběr z hráčů české ligy.

"Nevnímáme to jako odvetu. Spíš jsme byli zklamaní po té sportovní stránce, trošku jsme cítili, že jako by nám ta hra byla ukradena. Za ty okolnosti samozřejmě nikdo nemůže. Trošku cítíme, že nám chybí jeden zápas, kde jsme mohli mít výhodu domácího prostředí. Doufáme, že to třeba trošku bude motivace navíc," dodal Chytrý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články