Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bolt hrál poprvé od začátku a hned dvakrát skóroval

Dva góly a dvě typická oslavná gesta. Usain Bolt se radoval z premiérových tref v profesionálním fotbale. Zasloužil se tak o vítězství týmu Central Coast Mariners v generálce na start sezony australské fotbalové ligy.

Usain Bolt v dresu Central Coast Mariners
zdroj: Reuters

Osminásobný olympijský vítěz nastoupil v utkání proti druholigovému týmu McArthur South West United poprvé v základní sestavě Mariners a byl vystřídán zhruba čtvrt hodiny před koncem. Góly doprovázené typickým oslavným gestem známým z atletických oválů Bolt vstřelil v 57. a 68. minutě a stanovil konečný výsledek na 4:0.

"Skórovat při debutu v základní sestavě je super. Jsem šťastný, že jsem u Mariners, udělám maximum, abych se dostal do týmu. Je krásné, že můžu ukázat světu, že jsem se zlepšil," uvedl Bolt, jenž je v nejhorším klubu minulé ligové sezony na zkoušce a zatím nemá smlouvu. Svou budoucnost v klubu by měl řešit s jeho vedením příští týden.

Světový rekordman v běhu na 100 a 200 metrů vstřelil první branku po průniku do vápna levačkou, při druhé profitoval z nedorozumění soupeřova obránce s gólmanem a dorážel do prázdné branky.

Mariners sehrají ostře sledovaný první zápas ligové sezony 21. října proti Brisbane.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články