Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Bolt dělá ve fotbale pokroky, ale jestli dostane smlouvu, se dozví do ledna

Má osm zlatých olympijských medailí v atletice, ale teď se snaží splnit si svůj fotbalový sen. Jamajský sprinter Usain Bolt trénuje s australským ligovým týmem Central Coast Mariners a dostal čas do ledna, aby přesvědčil trenéra Mika Mulveyho, že se klubu vyplatí s ním uzavřít profesionální smlouvu.

Usain Bolt v dresu Central Coast Mariners
zdroj: Reuters

"Původní předpoklady byly, že když bude potřeba, dáme mu klidně rok. Ale myslím, že někdy kolem Vánoc, nejpozději v lednu už budeme moct zodpovědně posoudit, jestli se zlepšil, nebo ne. Každopádně dělá pokroky," řekl Mulvey.  

Dvaatřicetiletý sprinter s týmem už nějakou dobu trénuje a nastoupil i do dvou přípravných utkání. Hrál na křídle a v útoku. Nyní dostal volno, v říjnu by měl nastoupit v ligové generálce proti Macarthur South West United. Australská nejvyšší soutěž začne 19. října.  

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalista Bolt se připravuje v Austrálii

"Pokud nastoupím od začátku, bude to pro mne velká věc. Dokázalo by to, že moje úsilí se vyplácí, trenér mi věří a vidí, že má snaha vede k tomu, že se zlepšuji," řekl Bolt. Atletická hvězda zaručuje týmu návštěvnost na zápasech, na první přípravný zápas Mariners přišlo deset tisíc diváků.

Boltovo možné angažování však má i kritiky. Trenér Adelaide Marco Kurz prohlásil, že by se australské kluby měly spíš zaměřit na výchovu domácích talentů.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články