Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Bolt si poprvé zahraje za prvoligový australský klub

Usain Bolt jde za svým dalším snem krok po kroku. Po atletické kariéře chce postupně rozvinout svůj fotbalový um. V pátek poprvé nastoupí za australský klub Central Coast Mariners. Prvoligový celek se v přípravě na říjnový začátek soutěže utká s regionálním výběrem amatérských hráčů.

Usain Bolt
zdroj: Reuters

Osminásobný olympijský vítěz a světový rekordman v běhu na 100 a 200 metrů začal s fotbalisty nejhoršího týmu minulé sezony A-League trénovat v minulém týdnu. Dvaatřicetiletý bývalý atlet chce přesvědčit vedení klubu, aby s ním uzavřelo profesionální smlouvu.

V pátečním zápasu Bolt pravděpodobně odehraje na levém křídle závěrečných 15 až 20 minut. Funkcionáři Mariners předpokládají, že jeho start přiláká do hlediště stadionu v Gosfordu nedaleko Sydney 12 tisíc diváků, navíc utkání bude v přímém přenosu vysílat televize.

Už to není jen exhibice

Bolt přiznal, že je před fotbalovým debutem nervózní. "Určitě nervy budou, tohle už není žádná charitativní exhibice. Chci na sebe být pyšný, i když vím, že to samozřejmě nebude bez chyb," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalista Bolt se připravuje v Austrálii

Trenér dvojnásobného mistra australské ligy Mike Mulvey ocenil Boltovy fotbalové dovednosti, ale dodal, že se je slavný Jamajčan musí naučit zvládat v rychlejším tempu. "A zatím mu samozřejmě chybí i zápasová kondice," dodal.

Bolt v Austrálii poznává, jak se fotbalové tréninky liší od atletických. "Jsou to vlastně všechno jen krátké starty, pořád a pořád dokola. Ale už po tom prvním týdnu cítím zlepšení, zvykám si, navíc do října je ještě spousta času," řekl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články