Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Bolt nastoupí v generálce od první minuty. Dostane smlouvu?

Stane se z jamajského sprintera Usaina Bolta profesionální fotbalista? O tom hodně napoví páteční zápas, ve kterém světový rekordman v běhu na sto metrů nastoupí vůbec poprvé od první minuty. Jeho tým Central Coast Mariners čeká ligová generálka proti Macarthur South West United. Předvedený výkon jamajského hráče hodně napoví, jestli dostane profesionální smlouvu, či nikoli.

Usain Bolt v dresu Central Coast Mariners
zdroj: Reuters

Do předchozích přípravných zápasů nastoupil Usain Bolt vždy jen ke konci utkání, protože bojoval se špatnou fyzickou kondicí. Sám to přiznal po duelu proti Central Coast Select na konci srpna, kdy byl se svojí výdrží velmi nespokojen.

"Věděl jsem, že fyzička je můj problém, proto jsem nastoupil jen na dvacet minut," nehledal žádné výmluvy. "Před zápasem jsem byl trochu nervózní, ale jak jsem nastoupil na hřiště, tak to ze mě spadlo. Přál bych si, abych měl více dotyků s míčem, ale ještě nejsem připraven. Musím na sobě zapracovat a vše dělat ve větší rychlosti," svěřil se po závěrečném hvizdu.

V dalších třech přípravných kláních nenastoupil. Fotbalově na sobě ale zapracoval, a tak nyní dostane šanci v základní sestavě. "Jsme velmi spokojení s tím, jaký pokrok Usain učinil od doby, co je v našem týmu," pochválil Bolta trenér Mike Mulvey.

Nyní tak dostane šanci od první minuty, když nastoupí v ligové generálce v základní sestavě. "Tohle rozhodne, co se mnou klub zamýšlí. Takže to bude důležitý duel," uvedl Bolt, pro kterého to je šance, jak dostat profesionální smlouvu.

"Zlepšuju se, ale nikdy nevíte, jak na tom jste, dokud nenastoupíte v utkání. Musím do toho jít a uvidím, na čem ještě musím pracovat, jestli v tom mám pokračovat, nebo ne," řekl dvaatřicetiletý Jamajčan.

Zdroj
ČTK, foxsports.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články