Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Blatter kritizuje Brazílii: S přípravou na mistrovství je pozadu

Ženeva - Silná kritika zazněla směrem k brazilským organizátorům mistrovství světa od prezidenta FIFA Seppa Blattera. Ten pět měsíců před zahájením fotbalového turnaje prohlásil, že nepamatuje zemi, která by byla s přípravou tak pozadu jako Brazílie. Pořadatelé nicméně tvrdí, že vše stihnou.

Brazilci mají zatím hotovou jen polovinu z 12 stadionů, na nichž se má hrát, a realizovány nebyly ani některé zamýšlené dopravní projekty. FIFA přitom stanovila uzávěrku prací na konec prosince. "Brazílie teprve poznává, co obnáší organizace mistrovství světa," uvedl Blatter.

Sepp Blatter:

"Začali příliš pozdě. Co jsem ve FIFA, nepamatuji, že by byl někdo takhle pozadu, tím spíš, že měli jako jediní na přípravu tolik času - sedm let."

Brazilský ministr sportu Aldo Rebelo však tvrdí, že pořadatelé budou hotovi včas. "Pracovat jsme začali ve chvíli, kdy byl Brazílii turnaj přidělen," řekl Rebelo a dodal, že každé tři měsíce stav příprav osobně kontroluje. Podle brazilské prezidentky Dilmy Rousseffové pak bude šampionát v její zemi "nejlepším z nejlepších". "Enormní zájem o vstupenky dokazuje, že fanoušci po celém světě Brazílii věří. Fotbal je tady doma," uvedla.

Blatter se vyjádřil i k demonstracím, které loni v Brazílii propukly v době tradičního přípravného turnaje, Poháru FIFA. "Protesty se samozřejmě mohou objevit i během mistrovství světa. Ale věřím, že Brazilci nebudou útočit přímo proti fotbalu, protože fotbal je pro ně náboženstvím," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články