Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Blatter končí v další pozici, vzdal se členství v MOV

Kuala Lumpur – Sepp Blatter, končící předseda FIFA, se vzdal také svého členství v Mezinárodním olympijském výboru (MOV), které mělo být na zasedání v Kuala Lumpuru prodlouženo o dalších osm let. Švýcarský funkcionář to písemně oznámil předsedovi MOV Thomasi Bachovi s tím, že v únoru po zvolení nového šéfa FIFA by musel MOV tak jako tak opustit.

Devětasedmdesátiletý Blatter, jenž stojí v čele FIFA od roku 1998, byl členem MOV exarrow-10x10.png officio coby šéf světového fotbalu od roku 1999. Po vypuknutí korupčního skandálu ve vedení FIFA dal ale krátce po svém květnovém znovuzvolení funkci k dispozici a jeho nástupce bude vybrán 26. února.

"Pan Blatter mě v dopise z 23. července informoval, že by považoval za nevhodné usilovat o další osmiletý mandát vzhledem k tomu, že za sedm měsíců skončí jeho působení ve FIFA, jakmile bude zvolen nový předseda," uvedl Bach.

Členství v MOV by Blatterovi, jenž 10. března oslaví 80. narozeniny, ale i tak zaniklo na konci příštího kalendářního roku kvůli věkovému omezení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články