Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Bayern v závěru přišel o vítězství, na druhém místě ho nahradil Mönchengladbach

Nečekanou ztrátu si v 10. bundesligovém kole připsali fotbalisté Bayernu Mnichov. V domácím utkání s Freiburgem sice vedli 1:0 po brance Serge Gnabryho, ale v 89. minutě stanovil konečné skóre Lucas Holer. Dortmund naopak hubené vedení udržel, konkrétně ve Wolfsburgu. Zásluhou přesného zásahu Marca Reuse navíc zvýšil náskok v čele tabulky. Na druhé místo se vyšplhal Mönchengladbach, který porazil nováčka Düsseldorf 3:0. Hoffenheim i díky asistenci Pavla Kadeřábka vyhrál v Leverkusenu 4:1.      

Zklamaní fotbalisté Bayernu Mnichov po zápase s Freiburgem
zdroj: REUTERS autor: Andreas Gebert

Český obránce nacentroval míč z pravé strany přesně na hlavu Joelintona. Ve druhém poločase přidal Hoffenheim ještě dva góly a slavil v lize potřetí za sebou.

Bayern po zmíněném klopýtnutí ztrácí na druhém místě už čtyři body na Dortmund. Hvězdný Reus je s šesti ligovými brankami nejlepším střelcem Borussie.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Brém prohráli v Mohuči 1:2

Za Norimberk odehrál celé utkání Ondřej Petrák, který se do základní sestavy vrátil po dvouzápasové odmlce způsobené zraněním stehna. Jeho tým remizoval na stadionu Augsburgu 2:2. Schalke porazilo Hannover 3:1 a odskočilo od sestupových příček. Naopak hosté se trápí dál, v lize zatím posbíral jen šest bodů.

Mönchengladbach utkání rozhodl až po změně stran. Ve 48. minutě otevřel skóre Thorgan Hazard proměněnou penaltou, za dvacet minut zvýšil Jonas Hofmann a v závěru se prosadil znovu Belgičan Hazard. Borussia v bundesligové sezoně na svém stadionu vyhrála i pátý zápas. Düsseldorf pošesté za sebou nebodoval a je poslední společně se Stuttgartem.

Fotbalisté Herthy dostali "trojku"

Hertha Berlín, na jejíž lavičce zůstal po celý zápas reprezentační záložník Vladimír Darida, inkasovala doma od Lipska tři góly. Dvakrát skóroval kanonýr Werner a krásnou branku v 75. minutě přidal Cunha, který se zpoza vápna trefil pod břevno.

Fotbalisté Lipska si spravili chuť po dvou remízách a jsou nejlépe bránícím týmem v lize, když v deseti zápasech dostali pouze devět branek.

Brémy s českými reprezentanty Jiřím Pavlenkou a Theodorem Gebre Selassiem prohrály v Mohuči 1:2. Pavlenku poprvé překonal ve 25. minutě zblízka Jean-Philippe Mateta, na začátku druhého poločase zvýšil Jean-Philippe Gbamin přesnou ranou k tyči.

Werder sice v 78. minutě vrátil do hry kontaktním gólem střídající veterán Claudio Pizarro, ale domácí už v závěru těsný náskok udrželi a uspěli po šesti kolech bez vítězství. Brémy nebodovaly podruhé za sebou a jsou na šestém místě.


Stuttgart doma krizi nezlomil   

Vítězové z Frankfurtu vyhráli čtvrté z posledních pěti utkání, v nichž pokaždé bodovali, a v neúplné tabulce se před víkendovými zápasy 10. kola posunuli na třetí místo. 

Eintracht otevřel skóre v 11. minutě zásluhou Sebastiena Hallera, který se prosadil posedmé v tomto ročníku soutěže a dělí se o první místo v tabulce střelců. Do poločasu zvýšil na 2:0 Ante Rebič, jemuž rozhodčí v úvodu zápasu neuznali po zhlédnutí videa gól kvůli ofsajdu. V samém závěru zpečetil výhru hostů střídající Nicolai Müller.

Německá fotbalová liga - 10. kolo:

Stuttgart - Eintracht Frankfurt 0:3 (11. Haller, 32. Rebič, 89. N. Müller), Augsburg - Norimberk 2:2 (11. Finnbogason, 59. Schmid - 54. Fuchs, 88. Mühl), Bayern Mnichov - Freiburg 1:1 (80. Gnabry - 89. Holer), Leverkusen - Hoffenheim 1:4 (30. Bellarabi - 34. a 73. Joelinton, 19. Nelson, 49. Grifo z pen.), Schalke - Hannover 3:1 (57. Bin Tálib z pen., 71. Embolo, 89. Uth - 70. Weydandt), Wolfsburg - Dortmund 0:1 (27. Reus), Hertha Berlín - Lipsko 0:3 (7. a 53. Werner, 75. Cunha), Mönchengladbach - Düsseldorf 3:0 (48. z pen. a 82. Hazard, 67. Hofmann), Mohuč - Brémy 2:1 (25. Mateta, 51. Gbamin - 78. Pizarro)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články