Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Dortmund je stále první díky hattricku Alcácera, Bayern selhal

V Signal Iduna Parku to bylo jak na střelnici. Borussia Dortmund zůstává na prvním místě tabulky bundesligy, když v sedmém kole porazila v přestřelce 4:3 Augsburg. V šesté minutě nastavení rozhodl autor hattricku Paco Alcácer, který přitom hrál až od 59. minuty. Mönchengladbach zvítězil 3:0 na hřišti Bayernu Mnichov a posunul se na druhé místo. Bayern prohrál v lize podruhé za sebou a je pátý. Brankář Jiří Pavlenka udržel poprvé v sezoně čisté konto a pomohl Brémám k vítězství 2:0 nad Wolfsburgem. 

Střelec Dortmundu Paco Alcácer
zdroj: Reuters autor: Leon Kuegeler

Bayern poprvé inkasoval v 10. minutě, umístěnou střelou zpoza vápna se prosadil Pléa. Bavorský velkoklub posedmé za sebou neudržel v domácím utkání čisté konto, což se mu stalo naposledy v sezoně 2008/09. Mönchengladbach navíc přidal po čtvrthodině hry zásluhou Stindla druhý zásah.

Obhájce titulu rozvlnil Sommerovu síť pouze v 67. minutě, Lewandowski byl ale při převzetí míče v těsném ofsajdu. Naopak dvě minuty před koncem řádné hrací doby přidal třetí gól hostů tvrdou střelou Herrmann.

Dortmundu nevyšla podobně jako v minulém kole proti Leverkusenu úvodní půle. V 22. minutě se dostal po standardní situaci ve vápně k míči Finnbogason a zblízka překonal Bürkiho. Islandský útočník si po návratu po zranění připsal už čtvrtý gól při druhém startu v sezoně.

Je nám líto, video expirovalo.
Brémy si poradily s Wolfsburgem, Pavlenka vychytal nulu

Lídr tabulky vyrovnal v 62. minutě, kdy Sancho připravil gól pro Alcácera, jenž byl v tu dobu na hřišti pouhé tři minuty. V 71. minutě si ale zaběhl na zadní tyč Max a nekompromisní ránou pod břevno znovu poslal hosty do vedení.

Deset minut před koncem našel Sancho svou sedmou ligovou asistencí v sezoně za obranou znovu Alcácera a kmenový hráč Barcelony podruhé vyrovnal. Vzápětí skóroval další střídající hráč Götze a favorit poprvé vedl. Ofenzivní utkání s šancemi na obou stranách pak pokračovalo až do závěrečných minut. V 87. minutě srovnal po rohovém kopu hlavou Gregoritsch, poslední slovo ale měla Borussia.

V šesté minutě nastaveného času se totiž postavil k přímému kopu Alcácer a přesnou střelou završil hattrick. Španělský útočník se šesti brankami vede bundesligovou tabulku střelců, všechny góly navíc vstřelil jako střídající hráč a stačilo mu na ně pouhých 84 minut hry.

O prvním vítězství Hannoveru v sezoně 3:1 proti Stuttgartu rozhodl prvními góly po letním příchodu z Hamburku útočník Wood. Americký reprezentant se prosadil dvakrát v prvním poločase, v obou případech hlavou po centrech Albornoze. V 50. minutě snížil střelou k tyči Gómez, v nastaveném čase ale pojistil výhru domácích Bebou. Hannover se v tabulce dotáhl na soupeře, oba celky zůstávají s pěti body v sestupovém pásmu.

Fotbalisté Hoffenheimu bez Pavla Kadeřábka v sestavě prohráli v německé lize doma s Frankfurtem 1:2. Po sedmi kolech mají na kontě jen sedm bodů a jsou až třináctí se ztrátou sedmi bodů na třetí místo, které vybojovali v minulé sezoně.

Hoffenheimu se nedaří a z posledních sedmi zápasů vyhrál jediný. Proti Frankfurtu měl i smůlu, když v úvodu dvakrát trefil jen konstrukci branky. Naopak hosté ve 40. minutě z první šance udeřili poté, co Rebič hezky přehodil špatně vyběhnuvšího brankáře.

Hned po změně stran zvýšil dorážkou Jovič. V 64. minutě byl vyloučen Rebič po druhé žluté kartě, ale Hoffenheim přesilovou hru využil jen jednou gólem Nelsona.

Schalke po nepovedeném vstupu do soutěže podruhé za sebou vyhrálo, tentokrát v Düsseldorfu 2:0.

Pavlenka vychytal nulu a se spoluhráči pogratuloval kouči k narozeninám 

Domácí fotbalisté Brém odčinili týden starou porážku 1:2 ve Stuttgartu, kde prohráli poprvé v tomto ligovém ročníku. Svému trenérovi Florianu Kohfeldtovi hráči zpříjemnili vítězstvím 36. narozeniny.

Skóre otevřel v 35. minutě po centru českého obránce Theodora Gebre Selassieho nizozemský záložník Davy Klaassen. Na 2:0 upravil v 86. minutě chvíli po svém příchodu na hřiště dvacetiletý Johannes Eggestein, kterého vyzval ideální kolmicí ke skórování další střídající hráč Claudio Pizarro. Wolfsburg nevyhrál už pět zápasů, ze soupeřova hřiště ale odjel s prázdnou poprvé v sezoně.

Norimberský nováček s Ondřejem Petrákem v sestavě podruhé za sebou utrpěl na hřišti soupeře debakl, když po prohře 0:7 v Dortmundu podlehl 0:6 v Lipsku. Naposledy inkasoval ve dvou venkovních zápasech po sobě nejméně šest branek Mannheim na jaře 1987.

Německá fotbalová liga - 7. kolo:

Brémy - Wolfsburg 2:0 (35. Klasseen, 86. Eggestein), Dortmund - Augsburg 4:3 (62., 80. a 90.+6 Alcácer, 84. Götze - 22. Finnbogason, 71. Max, 87. Gregoritsch), Düsseldorf - Schalke 0:2 (48. McKennie, 53. Burgstaller), Hannover - Stuttgart 3:1 (30. a 45.+1 Wood, 90.+1 Bebou - 50. Gómez), Mohuč - Hertha Berlín 0:0, Bayern Mnichov - Mönchengladbach 0:3 (10. Pléa, 16. Stindl, 88. Herrmann), Freiburg - Leverkusen 0:0, Hoffenheim - Eintracht Frankfurt 1:2 (82. Nelson - 40. Rebič, 46. Jovič), Lipsko - Norimberk 6:0 (21. a 55. Sabitzer, 32. a 59. Werner, 4. Kampl, 7. Poulsen).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články