Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dortmund přišel o vítězství v nastavení, Pavlenka tahal šest míčů ze sítě

Proměněná penalta Salomona Kaloua v 91. minutě znamenala dělbu bodů ve šlágru 9. kola německé ligy, ve kterém vedoucí Dortmund remizoval s pátou Herthou Berlín 2:2. Ztratil také Mönchengladbach, který nečekaně prohrál ve Freiburgu 1:3, což k posunu na druhé místo využil Bayern Mnichov. Úřadující šampioni vyhráli na stadionu Mohuče 2:1. Brankář Jiří Pavlenka a obránce Theodor Gebre Selassie nezabránili debaklu Brém 2:6 od Leverkusenu. Werder klesl na 4. místo.

Utkání Dortmund - Hertha Berlín
zdroj: REUTERS autor: Leon Kuegeler

Pavlenka teprve potřetí v kariéře dostal v bundeslize více než dvě branky. Dosavadním maximem byly čtyři inkasované góly od Bayernu Mnichov.

Skóre otevřel už po osmi minutách Volland, který si naběhl do vápna na přihrávku Bellarabiho. Pavlenka podržel svůj tým ve 30. minutě, kdy vytáhl skvělý zákrok proti střele Havertze. Reprezentační gólman pak skokem zabránil gólové přihrávce, ale na dorážku Brandta už nestačil. Do konce první půle přidali hosté ještě třetí branku. Volland našel osamoceného Bellarabiho a ten překonal Pavlenku pohotovým dloubákem.

Ve druhém poločase přišel do hry Pizarro a zařídil první gól domácích. Čtyřicetiletý peruánský útočník se stal druhým nejstarším střelcem v historii bundesligy po českém rodákovi Miroslavu Votavovi. Brémy snížily na 2:3 díky Osakově brance. Pak ale opět udeřili hosté, kteří třemi dalšími trefami Havertze, Dragoviče a vlastní brance Langkampa rozložili tým Brém a odvezli si z Weserstadionu tři body. Při páté brance podběhl Pavlenka centr z rohového kopu.

Je nám líto, video expirovalo.
Pavlenkovy Brémy dostaly šest gólů od Leverkusenu

V Dortmundu nastoupil za hostující Herthu poprvé v sezoně po pauze způsobené zraněním Vladimír Darida a odehrál druhý poločas.

Lídr tabulky vstoupil do utkání náporem, který vyvrcholil ve 27. minutě. Přečíslení tři na jednoho vyřešil Götze přihrávkou na Sancha, jenž pohodlně uklidil míč do odkryté branky. Anglický reprezentant se trefil ve třetím soutěžním duelu v řadě.

V závěru první půle se nicméně hra vyrovnala a prosadil se i celek z hlavního města. V 41. minutě stál na konci rychlého brejku Kalou, který si připsal 40. bundesligovou trefu. Po návratu z kabin vystřídal Darida ve středu záložní řady Skjelbreda a v 50. minutě mohl dokonce dát i vedoucí gól, ale z nadějné pozice přestřelil.

Do vedení šla naopak znovu Borussia, protože se po hodině hry podruhé v zápase prosadil Sancho. Osmnáctiletý talent se stal po Son Hung-minovi druhým nejmladším cizincem v bundeslize, který skóroval dvakrát v jednom utkání. Hertha si však i přesto odvezla bod. V 90. minutě stáhl Zagadou ve vápně Selkeho a pokutový kop s přehledem proměnil Kalou.

Alcantara spasil Bayern

Bayern se ujal vedení v 39. minutě, kdy Goretzka z voleje poslal míč do sítě po Kimmichově centru. Domácí ovšem vyrovnali krátce po změně stran, 497 minut dlouhé čekání na ligový gól svého týmu prolomil Boetius.

V 62. minutě ale našel Lewandowski před brankou osamoceného Alcantaru, který rozhodl o těsném vítězství mistrovského týmu. Bavorský velkoklub uspěl na hřišti Mohuče v sedmém vzájemném zápase za sebou.

Hoffenheim využil dlouhou přesilovku

Hoffenheim hrál od 8. minuty v početní výhodě poté, co Insúa trefil nešetrně Kadeřábka kopačkou do hlavy.

Proti oslabenému soupeři se sice prosadil až po přestávce, ale v rozmezí dvanácti minut mu nasázel čtyři branky. Skóre otevřel ve 48. minutě z dorážky Brenet a následně zvýšil po Brenetově přihrávce Joelinton. Rozdíl čtyř branek pak dvěma góly stanovil Belfodil. 

Nils Petersen se raduje z branky
zdroj: Reuters autor: Kai Pfaffenbach

Ve Freiburgu fauloval pouhých dvanáct sekund po zahájení zápasu brankář Yann Sommer prchajícího Lucu Waldschmidta a ještě před uplynutím první minuty poslal domácí tým do vedení kanonýr Nils Petersen.

Hosté sice do přestávky vyrovnali rovněž z pokutového kopu zásluhou Thorgana Hazarda, ale po změně stran Waldschmidt vrátil domácím vedení a v nastaveném čase uzavřel skóre ranou z poloviny hřiště Lucas Höler.

Německá fotbalová liga - 9. kolo:

Freiburg - Mönchengladbach 3:1 (1. Petersen z pen., 57. Waldschmidt, 90.+4 Höler - 20. T. Hazard z pen.), Dortmund - Hertha Berlín 2:2 (27. a 61. Sancho - 41. a 90.+1 z pen. Kalou), Düsseldorf - Wolfsburg 0:3 (41. Weghorst z pen., 73. Brekalo, 80. Ginczek), Hannover - Augsburg 1:2 (72. Bebou - 8. R. Khedira, 63. Finnbogason z pen.), Mohuč - Bayern Mnichov 1:2 (48. Boetius - 39. Goretzka, 62. Alcantara), Hoffenheim - Stuttgart 4:0 (57. a 60. Belfodil, 48. Brenet, 51. Joelinton), Norimberk - Eintracht Frankfurt 1:1 (78. Zrelák - 90.+2 Haller), Lipsko - Schalke 0:0, Brémy - Leverkusen 2:6 (60. Pizzaro, 63. Osako - 67. a 77. Havertz, 8. Volland, 38. Brandt, 45. Bellarabi, 72. Dragovič).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články