Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Kadeřábek byl při výhře Hoffenheimu u všeho podstatného. Zářil také frankfurtský Jovič

Nezapomenutelný večer prožil v německé lize útočník Frankfurtu Luka Jovič. Svému zaměstnavateli pomohl pěti brankami k vítězství 7:1 nad Düsseldorfem, čímž stanovil nový rekord klubu. Pavel Kadeřábek s Hoffenheimem zvítězil 3:1 nad Norimberkem a měl dvě finální a jednu předfinální asistenci. Na gól přihrál i Theodor Gebre Selassie, který pomohl Brémám k výhře 2:0 nad Schalke. Při remíze Herthy Berlín s Freiburgem byl poprvé v sezoně na lavičce domácích uzdravující se Vladimír Darida. Vedení v tabulce si upevnil Dortmund, který vyhrál 4:0 nad Stuttgartem. Druhá Borussia Mönchengladbach doma porazila Mohuč také 4:0 po hattricku záložníka Jonase Hofmanna.

Hráči Hoffenheimu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Sportfoto Zink / DaMa

Kadeřábek proti Norimberku zaznamenal dvě finální a jednu předfinální asistenci. Český obránce zažehnal zdravotní potíže, kvůli kterým přišel o úterní zápas národního týmu na Ukrajině. A uzdravil se natolik, že odehrál jeden z nejlepších zápasů v dresu Hoffenheimu.

Do vedení se ale dostal soupeř z penalty. Kadeřábek se snažil o vyrovnání, ale brankáře neprostřelil, v nastavení pak jeho dobrý centr nezužitkoval spoluhráč. V úvodu druhé půle už ale Kadeřábkovu přihrávku využil střelou z voleje Nelson.

O chvíli později český bek našel Demirbaye, který ještě sklepl míč na Nelsona a ten druhým gólem otočil skóre. V 67. minutě pak Kadeřábek poslal další centr na zadní tyč, kde Szalai hlavou potvrdil vítězství. Brankám v domácí síti nezabránil ani Ondřej Petrák.

Na druhé místo v tabulce se probojovaly Brémy, které vyhrály počtvrté z posledních pěti zápasů. Proti Schalke se dvakrát prosadil Eggestein, na druhý gól mu přihrál Gebre Selassie. Nulu v brance Werderu vychytal Jiří Pavlenka.

Je nám líto, video expirovalo.
Jovič vystřílel rekord: 20 let, 5 gólů v utkání

Fenomenálním střeleckým představením pokazil Jovič návrat bývalého trenéra Eintrachtu Friedhelma Funkela do Frankfurtu. Nynější kouč Düsseldorfu spadl po čtvrté prohře v řadě se svým týmem na poslední místo tabulky. 

K pěti brankám Joviče se dvěma góly přidal Sebastien Haller. Ten ve 20. minutě otevřel skóre z pokutového kopu za ruku, kterou rozhodčí nařídil až po konzultaci s videem. Do poločasu domácí po dvou trefách Joviče vedli už 3:0. Haller pak stylově zahájil i druhý poločas a na snížení hostů odpověděl dalšími třemi přesnými zásahy Jovič.

Bayern porazil Wolfsburg

Hvězdy Bayernu dlouho trápil brankář Casteels, ale ve 30. minutě ho Robert Lewandowski nachytal střelou mezi nohy. V úvodu druhé půle polskému kanonýrovi daroval druhý gól jeden z obránců, když mu nepovedenou malou domů nahrál a střelec Bayernu nezaváhal.

Poté byl ale vyloučen Robben a Wolfsburg snížil. Bayern ale čtvrtou ztrátu za sebou nepřipustil, Lewandowski uvolnil Rodrígueze a ten zápas definitivně rozhodl.

Na vysoké výhře Dortmundu se jednou trefou podílel Alcácer, který v posledních šesti zápasech včetně španělské reprezentace nastřílel 10 branek.

Darida už je k návratu blíž

Uzdravující se Vladimír Darida sledoval remízu Herthy Berlín s Freiburgem 1:1 z lavičky náhradníků, do hry ale nezasáhl. O začátek ročníku český reprezentační záložník přišel kvůli problémům s kolenem.

Celek z hlavního města poslal do vedení v 8. minutě umístěnou střelou k tyči Duda. Slovenský záložník vstřelil šestou ligovou branku v sezoně. I přes řadu dalších šancí domácího týmu se podařilo Freiburgu v 36. minutě vyrovnat, tečovanou ránou zdálky se prosadil Koch.

Dvě minuty před koncem řádné hrací doby nařídil sudí po souboji ve vápně mezi střídajícím Dárdaiem a Guldem pokutový kop pro Herthu. Po konzultaci s videorozhodčím a zhlédnutí záznamu ale penaltu odvolal. Hertha tak poprvé v nové sezoně ztratila doma body. 

Je nám líto, video expirovalo.
Hoffmann hattrickem pomohl Mönchengladbachu porazit Mohuč

Hofmann zničil třemi zásahy Mohuč

Záložník Hofmann se poprvé trefil do branky Mohuče ve 21. minutě po přihrávce Thorgana Hazarda a stejná spolupráce v týmu Mönchngladbachu zafungovala i krátce po změně stran.

Belgický záložník si vedle dvou asistencí připsal i gól z 58. minuty a poprvé v kariéře se v zápase bundesligy podílel na třech brankách svého týmu.

V 63. minutě završil Hofmann první bundesligový hattrick, když po chybě obrany hostů obešel brankáře Müllera a upravil na konečných 4:0. Borussia vyhrála i čtvrté domácí ligové utkání v sezoně.

Německá fotbalová liga - 8. kolo:

Eintracht Frankfurt - Düsseldorf 7:1 (27., 34., 54., 69. a 72. Jovič, 20. z pen. a 50. Haller - 53. Lukebakio), Augsburg - Lipsko 0:0, Leverkusen - Hannover 2:2 (34. Bender, 90.+4 Bellarabi - 26. Muslija, 55. Felipe), Norimberk - Hoffenheim 1:3 (18. Behrens z pen. - 49. a 57. Nelson, 67. Szalai), Stuttgart - Dortmund 0:4 (3. Sancho, 23. Reus, 25. Alcácer, 85. Philipp), Wolfsburg - Bayern Mnichov 1:3 (63. Weghorst - 30. a 48. Lewandowski, 72. Rodríguez), Schalke - Brémy 0:2 (43. a 65. Eggestein), Hertha Berlín - Freiburg 1:1 (7. Duda - 36. Koch), Mönchengladbach - Mohuč 4:0 (21., 53. a 63. Hofmann, 58. Hazard).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články