Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Bayern čeká, s kým se v Dauhá střetne o finále MS klubů

Los v Curychu určil jízdní řád světového šampionátu fotbalových klubů v Dauhá. V semifinále se Bayern Mnichov střetne buď s celkem z pořádajícho Kataru SC Duhail, nebo egyptským Al Ahlí.

Fotbalisté Bayernu se radují z gólu v Dortmundu
zdroj: REUTERS

Ve druhém semifinále vítěz Poháru osvoboditelů, který vzejde ze souboje mezi brazilskými týmy Palmeiras a Santos, vyzve korejský Ulsan, či mexický Tigres. O vítězi mistrovství Jižní Ameriky se rozhodne až 30. ledna.

Mistrovství klubů se uskuteční v katarské metropoli od 4. do 11. února. Původně se mělo konat už v prosinci, ale FIFA ho odložila vzhledem k nabité klubové sezoně v Evropě a Jižní Americe zaviněné pauzou kvůli covidu-19.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liverpool - Flamengo

Duhail měl turnaj kontinentálních mistrů odstartovat v prvním kole proti Aucklandu City. Účastník z Oceánie se ale odhlásil, protože nebyl schopen splnit požadavky novozélandských úřadů v souvislosti s karanténou kvůli koronaviru. Proto byl počet účastníků snížen na šest a šampionát začne až druhým kolem.

Vítěz Ligy mistrů Bayern je největším favoritem turnaje. Klubové MS dokázal vyhrát už v roce 2013 při své dosud jediné účasti. Bavorský fotbalový kolos odehraje semifinále 8. února, o druhém finalistovi se rozhodne o den dřív.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články