Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Mistrovství světa klubů se v příštím roce uskuteční v Japonsku

Vedení světové federace FIFA určilo jako pořadatele fotbalového mistrovství světa klubů pro příští rok opět Japonsko. Turnaj se bude konat v dosavadním formátu, sedm týmů se utká v tradičním prosincovém termínu. Loňský ročník soutěže ovládl Liverpool, který ve finále porazil brazilské Flamengo.

De Arrascaeta se raduje po góĺu Flamenga
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Richard Callis

FIFA už dříve kvůli přeplněnému kalendáři po koronavirové pauze odložila myšlenku uspořádat MS klubů na přelomu června a července v Číně a ve výrazně rozšířené podobě za účasti 24 týmů. "Ale pouze jsme ten turnaj odložili, neškrtli. Jsem přesvědčený, že to jednou bude ta nejlepší soutěž v klubovém fotbale," uvedl prezident FIFA Gianni Infantino.

V příštím ročníku ale ještě budou na startu jako obvykle nejlepší týmy šesti kontinentálních klubových soutěží včetně vítěze Ligy mistrů UEFA jako zástupce Evropy. S nimi se tradičně turnaje zúčastní ligový šampion pořadatelské země.

V Japonsku se z dosavadních 16 klubových mistrovství uskutečnilo osm, naposledy se tam hrálo v roce 2016. Nejbližší ročník bude hostit podruhé za sebou katarské Dauhá, turnaj byl ale z prosincového termínu přeložen na 1. až 11. února vzhledem k nabité klubové sezoně způsobené pauzou kvůli pandemii koronaviru. Soutěži od roku 2013 vévodí evropské kluby, vloni zvítězil Liverpool.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články