Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

AS Řím? To není pro Schicka správný tým, tvrdí trenér Zeman

Žádnou perspektivu nevidí bývalý kouč AS Řím, jednasedmdesátiletý Zdeněk Zeman, ve spojení Patrika Schicka s AS Řím. Zeman ke svému mladému krajanovi v útoku římského celku prohlásil: "Giallorossi pro něj nejsou dobrou volbou."

Patrick Schick v utkání s Turínem
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Insidefoto

Zkušený kouč řekl, že netuší, jaké záměry má se Schickem trenér Frederico Di Francesco, ale že AS není pro tohoto fotbalistu správným týmem. "Římané sice hrají na tři útočníky, ale protože hlavním z nich je Džeko, Schick tu nemá své místo a nenašel ho ani v poli," uvedl Zeman.

Zeman dobře zná Di Francesca, jehož v dobách jeho fotbalové kariéry sám trénoval: "Zdá se mi, že neví, kam s ním. Proto si myslím, že AS Řím není pro Patrika ten správný tým. Vzpomínám si, že v Sampdorii hrál dobře," naznačil, že jinde by mohl určitě ukázat víc.

I kouč Marko Giampaolo, který trénoval mladého českého útočníka v Sampdorii, údajně tehdy Schickovi říkal, aby do AS nechodil, protože je typem středního útočníka a tady pro něho zůstane jen místo na křídle, které pro něho není to pravé.

Něco na tom asi bude. Zatímco v Sampdorii v sezoně 2016/17 dal soupeřům ve 32 zápasech 11 gólů, v Římě zatím zasáhl do 26 utkání a trefil se v nich jen dvakrát – letos v Serii A ve čtyřech utkáních ještě ani jednou.

Zdroj
Gazetta dello Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články