Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Boloňa s Krejčím skolila trápící se Řím, Ronaldo zachránil Juventus

Poprvé v sezoně se dostal na hřiště, hned v základu a navíc proti AS Řím. Ladislavu Krejčímu však návrat do zápasového rytmu vyšel. Jeho Boloňa porazila trápící se tým z hlavního města  2:0 a připsala si premiérový letošní triumf v Serii A. To "Giallorossi", jejichž vystoupení sledoval Patrik Schick jen z lavičky, potvrdili krizi, neboť mají na kontě pouze jeden skalp soupeře. Stoprocentní bilanci si naopak stále drží Juventus, který v závěru udolal Frosinone 2:0. Vítězný gól vstřelil v 81. minutě Cristiano Ronaldo.

Fotbalisté Juventusu slaví gól na stadionu Frosinone
zdroj: REUTERS autor: Ciro De Luca

Juventus se na hřišti nováčka soutěže dlouho nemohl prosadit. Velkou šanci v úvodu utkání nevyužil Ronaldo, jehož pokus k tyči vyškrábl konečky prstů brankář Sportiello. Po půlhodině hry zakončoval nebezpečně přes hlavu Rugani, ale mířil jen těsně nad břevno.

Ve druhém poločase byl nadále aktivní Ronaldo, jenže ve vyložené pozici v 59. minutě vysoko přestřelil a jeho zakončení patičkou skvěle zlikvidoval Sportiello. Přesto se pětinásobný držitel Zlatého míče nakonec dočkal, když v 81. minutě uklidil odražený míč přesně k tyči. V nastaveném čase pak přidal druhý gól z protiútoku Bernardeschi.

"Stará dáma" zůstává na prvním místě bez ztráty bodu a popáté v historii vyhrála úvodních šest soutěžních duelů v sezoně. Frosinone čeká na první vstřelený gól mezi elitou a s jedním bodem je předposlední.

Je nám líto, video expirovalo.
Ronaldův gól rozhodl o výhře Juventusu na půdě Frosinone

Neapol loupila v Turíně

Už 400 zápasů v Serii A odehrál Marek Hamšík. Slovenský reprezentant a kapitán Neapole absolvoval jubilejní zápas na hřišti FC Turín, kde hosté triumfovali 3:1 a vrátili se na druhé místo. Třetí je po výhře 3:0 nad Spalem Fiorentina. Inter Milán veze tři body ze Sampdorie Janov po vítězství 1:0. Antonín Barák naskočil na hřiště jako střídající hráč v 89. minutě a byl při výhře Udine 2:0 na půdě Chieva.

Neapol vstoupila do utkání skvěle, už ve čtvrté minutě se gólově prosadil tvrdou ránou na přední tyč Insigne. Ve 20. minutě zvýšil na rozdíl dvou branek svým prvním zásahem po letním přesunu z Bologně Verdi, který z voleje poslal do branky Mertensův přízemní centr z levé strany.

Domácí se vrátili do hry krátce po změně stran, když obránce Luperto při svém debutu v základní sestavě v nejvyšší soutěži fauloval ve vápně Berenguera. Nařízený pokutový kop s přehledem proměnil Belotti. Po hodině hry ale pojistil Neapoli šestou výhru z posledních sedmi vzájemných zápasů svým čtvrtým ligovým gólem v sezoně Insigne.

Boloňa zaskočila AS Řím

Boloňa se dočkala první ligové branky v sezoně v 36. minutě, kdy si navedl míč na střed Mattiello a obstřelil brankáře Olsena. Italský záložník ukončil 564 minut dlouhé čekání svého klubu na gól v Serii A. Po hodině hry navíc propadla obrana AS a Santander sám před Olsenem zvýšil na 2:0.

Sport
zdroj: ČT4

Římané i kvůli skvělému výkonu brankáře Skorupského žádnou ze svých šancí neproměnili a poprvé od roku 2013 prohráli tři venkovní utkání v řadě. Boloňa ukončila desetizápasovou sérii bez ligového vítězství.

Třetí výhru v řadě si připsalo římské Lazio, které si doma poradilo s Janovem 4:1 i díky dvěma gólům kanonýra Immobileho. Do čela tabulky střelců Serie A se dostal útočník Janova Piatek, jenž dal už pátý gól ve svém čtvrtém zápase v italské nejvyšší soutěži. To se naposledy povedlo v roce 1999 Andreji Ševčenkovi.

Empoli poslal do vedení už po osmnácti sekundách Francesco Caputo, který za ligovým rekordem zaostal o deset sekund. O nejrychlejší gól Serie A se v roce 2001 postaral Paolo Poggi z Piacenzy, jenž tehdy v utkání proti Fiorentině skóroval už po osmi vteřinách.

Za domácí ještě v prvním poločase vyrovnal Kevin-Prince Boateng a po hodině hry skóre otočil Gianmarco Ferrari. V 71. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující Miha Zajc a Sassuolo pět minut před koncem využilo přesilovku zásluhou Federica Di Francesca.

Italská fotbalová liga - 5. kolo:

Sassuolo - Empoli 3:1 (13. Boateng, 57. Ferrari, 85. Di Francesco - 1. Caputo), Parma - Cagliari 2:0 (20. Inglese, 47. Gervinho), FC Turín - Neapol 1:3 (51. Belotti z pen. - 4. a 59. Insigne, 20. Verdi), Fiorentina - Spal Ferrara 3:0 (19. Pjaca, 29. Milenkovč, 56. Chiesa), Sampdoria Janov - Inter Milán 0:1 (90.+3 Brozovič), Boloňa - AS Řím 2:0 (36. Mattiello, 59. Santander), Chievo - Udine 0:2 (76. De Paul, 90. Lasagne), Lazio Řím - FC Janov 4:1 (23. a 88. Immobile, 7. Caicedo, 53. Milinkovič-Savič - 46. Piatek), Frosinone - Juventus Turín 0:2 (81. Ronaldo, 90.+4 Bernardeschi).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články