Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Schick pomohl AS porazit Frosinone. AC Milán se trápí, potřetí jen remizoval

Inter Milán dokázal porazit Fiorentinu 2:1, a s deseti body se tak dotáhl v tabulce na svého soupeře. Gólem a asistencí se na vítězství domácích podílel Mauro Icardi. Čtyři góly nastříleli Frosinone hráči AS Řím. Římané v útoku s Patrikem Schickem si připsali druhou výhru v sezoně. Tabulce vládne stále bez ztráty bodu Juventus, který porazil 2:0 Boloňu s Ladislavem Krejčím v sestavě. Druhá je Neapol a třetí Sassuolo, které porazilo Spal na jeho stadionu 2:0. Naopak alarmující už je situace AC Milán, který po remíze 1:1 s Empoli zaujímá až 14. příčku.

Brankář AC Milán Gianluigi Donnarumma proti Empoli
zdroj: ČTK/AP autor: Gianni Nucci

Svěřenci Gennara Gattusa neudrželi vedení v Empoli, remizovali 1:1 a s jediným vítězstvím z pěti zápasů jim patří až 14. místo. Bývalý slavný záložník má pořádné starosti. Jeho tým sice vedl po deseti minutách díky vlastnímu gólu Leonarda Capezziho, jenže po faulu Lucase Biglii proměnil v 71. minutě penaltu Francesco Caputo. AC už i přes oživení třemi střídáními neodkázalo zareagovat a své šance nevyužilo.

Icardi z Interu Milán si v 45. minutě otevřel skóre z penalty a připsal si první branku v sezoně, ale devátou proti Fiorentině v posledních pěti zápasech. Hosté poté sice vyrovnali, ale v 77. minutě si s Icardim narazil míč Danilo D'ambrosio a zblízka rozhodl o vítězství Interu.

Za AS Řím doma otevřel skóre už ve druhé minutě přesnou ranou Cengize Ünder. Do poločasu zvýšili Javier Pastore pohotovou patičkou a Stephan El Shaarawy střelou do odkryté branky po Ünderově přihrávce. V 87. minutě dokonal debakl Frosinone Aleksandar Kolarov. Schick na první soutěžní gól v sezoně dál čeká, v prvním poločase jeho střela skončila na břevně. 

Je nám líto, video expirovalo.
Milán v italské lize opět ztratil, v Empoli pouze remizoval

Tým kouče Eusebia Di Francesca před úterním domácím utkáním LM s Plzní ještě v sobotním římském derby vyzve Lazio. To zvítězilo 2:1 v Udine, za které odehrál úvodních 73 minut český záložník Antonín Barák.

Lazio v Serii A zvítězilo počtvrté za sebou a je třetí. AS, kterému v neúplné tabulce patří desátá příčka, dnes nastoupil v sestavě: Olsen - Santon, Manolas (46. Marcano), Fazio, Kolarov - De Rossi (82. Luca Pellegrini), N'Zonzi - Ünder, Pastore (67. Zaniolo), El Shaarawy - Schick.

Stephan El Shaarawy z AS Řím
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Giuseppe Maffia

Juventus rozhodl o triumfu nad Boloňou už v úvodních 16 minutách. Nejprve se poprvé v novém ročníku trefil Paulo Dybala a pojistku přidal Blaise Matuidi po přihrávce Cristiana Ronalda. Hosté nenavázali na minulou nečekanou výhru nad AS Řím a v tabulce jsou na 18. místě.

Roli favorita na svém hřišti potvrdila i Neapol, která porazila Parmu 3:0. Dva góly dal Arkadiusz Milik a jeden Lorenzo Insigne. Svěřenci Carla Ancelottiho ztrácejí z druhé pozice na Juventus tři body. 

Na hřišti Spalu otevřel skóre po hodině hry italský reprezentant do 21 let Claud Adjapong, který v sestavě Sassuola nastoupil v této sezoně poprvé, a vítězství hostů zpečetil v závěru střídající Alessandro Matri. Přitom první vyloženou šanci měli domácí hráči, ale soupeře podržel několika skvělými zákroky brankář Andrea Consigli. 

Italská fotbalová liga - 6. kolo:

Inter Milán - Fiorentina 2:1 (45. Icardi z pen., 77. D'Ambrosio - 53. vlastní Škriniar), Udine - Lazio Řím 1:2 (80. Nuytinck - 61. Acerbi, 67. Correa), AS Řím - Frosinone 4:0 (2. Ünder, 28. Pastore, 35. El Shaarawy, 87. Kolarov), Bergamo - FC Turín 0:0, Cagliari - Sampdoria Janov 0:0, FC Janov - Chievo 2:0 (42. Piatek, 54. Pandev), Juventus Turín - Boloňa 2:0 (11. Dybala, 16. Matuidi), Neapol - Parma 3:0 (47. a 85. Milik, 4. Insigne), Spal - Sassuolo 0:2 (59. Adjapong, 90. Matri), Empoli - AC Milán 1:1 (71. Caputo z pen. - 10. vlastní Capezzi).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články