Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Arsenal postoupil do čtvrtfinále FA Cupu, fanoušci ale žádali Wengerův odchod

Londýn - Fanoušci Arsenalu během úterního opakovaného utkání osmifinále Anglického poháru na hřišti druholigového Hullu vyzvali trenéra Arséna Wengera k rezignaci. Příznivci londýnského klubu vyvěsili transparent, na kterém bylo napsáno "Arséne, díky za vzpomínky, ale je čas říct sbohem".

Transparent příznivců Arsenalu
zdroj: PA autor: Mike Egerton

"Není to pro mě žádné zklamání, dělám prostě svou práci. Podívejte se na historii celého klubu a uvidíte, že se nemám čeho bát. Nechci se o tomhle bavit, protože je to pořád ta stejná písnička," řekl Wenger.

Arsenal uhrál v prvním utkání 20. února na svém stadionu jen bezbrankovou remízu, na hřišti soupeře se ale našli hned dva dvougóloví střelci. Prví dvě branky obstaral Oliver Giroud, v poslední čtvrthodině se dvakrát trefil Theo Walcott.

Wengerův celek výhrou 4:0 ukončil pětizápasovou sérii bez vítězství. Arsenalu se kvůli předchozím nezdarům vzdálila vidina prvního anglického titulu od roku 2004, protože ze třetího místa v Premier League ztrácí na vedoucí Leicester už osm bodů.

Arséne Wenger
zdroj: PA autor: Mike Egerton

"Kanonýři" navíc prohráli také úvodní osmifinále Ligy mistrů doma s Barcelonou 0:2 a zřejmě největší šanci na zisk trofeje mají v této sezoně v Anglickém poháru, v němž postoupili do čtvrtfinále. Arsenal usiluje v nejstarší klubové soutěži o vítězný hattrick po finálových výhrách nad Hullem a Aston Villou z předchozích dvou let. To se dostud povedlo pouze týmům Wanderers FC a Blackburn Rovers v 19. století.

"Znáte někoho, kdo vyhrál Anglický pohár víckrát než já? Ne? Takže to je moje odpověď (na transparent)," uvedl Wenger. "Hodnotíme sezonu až po sezoně a docela mě udivuje, kolik lidí ji soudí tak brzo. Ani v jedné soutěži nic nevzdáváme a uvidíme, co bude v dalších týdnech," dodal francouzský kouč.

Arsenalu se v poháru zranili další tři hráči

Hráče londýnského klubu ale nepřestávají pronásledovat zdravotní problémy. V průběhu úterního utkání se Arsenalu zranili další tři hráči. Už po půlhodině musel střídat stoper Per Mertesacker, v 57. minutě ho následoval druhý střední obránce Gabriel a sedmnáct minut před koncem pak odstoupil i Velšan Ramsey.

"Byl jsem v šoku, protože jsme ztratili dva stopery a Ramseyho. Mertesacker má jen otřes mozku, to vypadá jen na krátko. Gabriel by snad měl být také v pořádku, nejvážněji vypadá Ramsey. Má problémy se stehenním svalem a trochu z toho má obavy," řekl Wenger.

Arsenal, který příští týden čeká odveta v Barceloně, provází zranění prakticky celou sezonu. Na marodce jsou aktuálně i oba čeští hráči v kádru brankář Petr Čech a kapitán reprezentace Tomáš Rosický.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články