Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Wenger čeká Čecha zpět v sestavě až po reprezentační pauze

Londýn - Trenér fotbalistů Arsenalu Arséne Wenger dnes na tiskové konferenci potvrdil, že brankář Petr Čech bude s poraněným lýtkem chybět až měsíc. Do hry by se měl vrátit až začátkem dubna, tedy po reprezentační pauze. Zřejmě se tak příští týden neobjeví v nominaci českého národního týmu na přípravné zápasy se Skotskem a Švédskem.

"Vyšetření Petrova zranění dopadlo lépe, než se čekalo, ale i tak bude mimo čtyři týdny. Vrátí se až po reprezentační přestávce," uvedl WengerTřiatřicetiletý reprezentační gólman se zranil minulý týden ve středu v utkání se Swansea, když si v průběhu druhé půle poranil sval. Čech přišel už o víkendový zápas s Tottenhamem a zřejmě vynechá i další tři zápasy Premier League a odvetu osmifinále Ligy mistrů v Barceloně, se kterou Arsenal první zápas prohrál 0:2.

Mužstvo je mentálně zdravé, myslí si Wenger

Arsenalu se zatím poněkud vzdaluje vidina titulu, když na vedoucí Leicester ztrácí už osm bodů. A to se samozřejmě nelíbí fanouškům, kteří se nejen do trenéra řádně strefují. "Mám raději spokojené fanoušky, ale víc mě znepokojuje, že se to může přenést na sebevědomí hráčů. Ale cítím, že jsme jako tým skvěle odpověděli a dokážeme se s tím vypořádat."

Naposledy v sobotu Arsenal v londýnském derby i při půlhodinovém oslabení vybojoval remízu 2:2 na hřišti úhlavního rivala a druhého celku tabulky Tottenhamu. "Povedla se nám výborná reakce. Můžete se litovat, nebo okamžitě odpovědět v dalším zápase. Proto si myslím, že naše mužstvo je zdravé a má správnou mentalitu," prohlásil Wenger.

Také obránce Arsenalu Per Mertesacker bral výkon v zápase s Tottenhamem jako odpověď kritikům a možný odrazový můstek. "Na tým bez sebevědomí a víry jsme hráli dost dobře. Myslím, že jsme ukázali skvělý charakter," upozornil německý stoper. "Každý den spolu komunikujeme, v šatně se dostatečně kritizujeme a čekáme od sebe mnohem víc. Nehrajeme s tím, že už nám je všechno jedno. Myslím, že remíza s Tottenhamem je dobrým startem do zajímavého konce sezony," dodal Mertesacker.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články