Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čech bude kvůli poraněnému lýtku mimo hru minimálně tři týdny

Londýn – Brankář Petr Čech bude podle kouče Arsenalu Arséna Wengera s poraněným lýtkem mimo hru tři až čtyři týdny. Český reprezentační gólman, který se zranil ve středečním duelu se Swansea, tak může přijít o přípravné zápasy národního týmu proti Skotsku a Švédsku na konci března.

Petr Čech
zdroj: Reuters autor: John Sibley

Třiatřicetiletý Čech se zranil v závěru středečního utkání, když se vydal do útoku ve snaze o vyrovnání. V brance Arsenalu, který nakonec prohrál 1:2, by ho měl nahradit Kolumbijec David Ospina. Pro londýnský klub je Čechova absence vážnou ranou v boji o titul, protože v pěti zápasech v sezoně bez českého gólmana vyhrál jen dvakrát.

"Je to pro nás velká ztráta, ale když se podíváte na podobnou statistiku u Ospiny, je také velmi dobrá. Takže Davidovi důvěřuji a ničeho se neobávám," uvedl Wenger. "Všichni Davidovi věříme, protože ho každý den vidíme na tréninku. Chytá za reprezentaci, má spoustu zkušeností, několikrát nás podržel v Anglickém poháru. Je to prostě skvělý brankář,"
prohlásil Čech.

Wenger také uvedl, že k Čechovu zranění přispěly problémy s tříslem, se kterými do utkání se Swansea nastoupil. "Nemohl kvůli tom pořádně kopat, ale před zápasem řekl, že je na sto procent připravený. Hráčům musíte důvěřovat, vždyť je mu třiatřicet," prohlásil francouzský kouč.

Arsenal, který mimo jiné postrádá i dlouhodobě zraněného záložníka Tomáše Rosického, je deset kol před koncem Premier League na třetím místě tabulky. Na vedoucí Leicester ztrácí šest a na druhý Tottenham tři body. Na čtvrtém místě je Manchester City, který za "Kanonýry" zaostává o čtyři body, má však jedno utkání k dobru.

Čech velmi pravděpodobně přijde o čtyři zápasy Premier League a odvetu osmifinále Ligy mistrů v Barceloně, se kterou Arsenal první zápas prohrál 0:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články