Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Anderlecht se vrací ke společným tréninkům, zatím na dobrovolné bázi

Ačkoliv byla belgická liga 2. dubna kvůli pandemii koronaviru předčasně ukončena, hráči Anderlechtu se už na Velikonoční pondělí vrátí k tréninku. Společná příprava bude ovšem dobrovolná. Hráči, kteří budou chtít zůstat doma, mají povolení nadále trénovat individuálně.

Je nám líto, video expirovalo.
Anderlecht se navzdory ukončení belgické ligy vrátí k tréninku

"Půjde o cvičení s míčem zaměřená na fyzičku. Budeme dbát na zachování rozestupů mezi hráči. Šatny budou zavřené, převlékání a sprchování musí nechat na doma," uvedl tiskový mluvčí Anderlechtu David Steegen.

Vedení belgické ligy ukončilo sezonu kolo před koncem základní části a následnou nadstavbou a mistrem vyhlásilo Bruggy. Tým, v němž od zimy působí i český reprezentační útočník Michael Krmenčík, vedl tabulku o 15 bodů před Gentem. Anderlecht byl v tabulce až osmý.

Předčasný konec sezony ještě musí schválit kluby. Jejich souhlas byl původně považován za formalitu, ale po kritice od UEFA, která vyzvala evropské ligy, aby se snažily soutěže dokončit, není jasno ani v Belgii. Zasedání klubů, jenž se mělo konat 15. dubna, bylo odloženo na 24. dubna.

Už před bruselským klubem se v týdnu vrátili k tréninku hráči sedmého Genku. V obou týmech musí fotbalisté dodržovat během společné přípravy odstupy a přísná hygienická opatření.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články