Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

AC Milán před odvetou na Slavii udolal Empoli. Jediný gól vstřelil Pulisic

Vítězství 1:0 s o záchranu bojujícím Empoli vybojovali v Serii A fotbalisté AC Milán. O jediný gól zápasu se před přestávkou postaral Christian Pulisic. Ten se tak trefil znovu během pár dní, když skóroval i ve čtvrtek v osmifinále Evropské ligy proti Slavii (4:2). Už ve čtvrtek čeká AC Milán odveta v Edenu. 

Christian Pulisic
zdroj: Reuters autor: Daniele Mascolo

Americký reprezentant se postaral o jedinou branku zápasu na San Siru ve 41. minutě a navázal na gól ze čtvrtka, kdy přispěl k výhře 4:2 nad Slavií. AC Milán se posunul na druhé místo tabulky o bod před Juventus. Na vedoucí Inter ztrácejí Rossoneri 16 bodů.

AC pomohlo zaváhání Juventusu, který doma pouze remizoval 2:2 s Bergamem a ztratil body v šestém z posledních sedmi kol. Atalanta dvakrát vedla zásluhou Teuna Koopmeinerse, ale za domácí srovnali Andrea Cambiaso a poté Arkadiusz Milik.

Fiorentina po remíze 2:2 s AS Řím ztrácí na pohárové příčky čtyři body. Domácí přitom dvakrát vedli a za stavu 2:1 deset minut před koncem kopali penaltu, ale Cristiano Biraghi neuspěl. Římané vyrovnali v páté minutě nastavení a jsou pátí. Fiorentina, za kterou záložník Antoním Barák nastoupil až v nastavení, je osmá.

Skandální dohru měl záchranářský souboj v Lecce, kde Verona vyhrála 1:0. Po skončení zápasu se totiž domácí trenér Roberto D'Aversa pokusil udeřit hlavou Thomase Henryho. Útočník Verony se nejprve skácel na zem, vzápětí se na kouče vrhl a museli ho uklidnit spoluhráči.

Henry i D'Aversa za roztržku dostali červenou kartu. "Co jsem udělal, je neomluvitelné, to vím. Ale nešel jsem kvůli tomu na hřiště. Šel jsem tam proto, abych zabránil vyloučení našich hráčů, protože tam bylo hodně provokací," uvedl pro Sky Sports osmačtyřicetiletý trenér.

V pondělní dohrávce kola podlehlo Lazio Řím na svém stadionu Udine 1:2 a pro římský celek je to už čtvrtá porážka za sebou. Místo přiblížení se pohárovým příčkám zůstal tým z italské metropole devátý. Udine, jež je s 15 nerozhodnými výsledky jednoznačným remízovým králem Serie A, je po čtvrtém vítězství v sezoně třinácté.

Laziu se nepodařilo rehabilitovat za porážku 0:3 na Bayernu a vyřazení z Ligy mistrů ani za předchozí dvě prohry v domácí soutěži. Všechny góly padly během čtyř minut na začátku druhého poločasu. Skóre otevřel ve 47. minutě Lorenzo Lucca, dvě minuty nato domácí vyrovnali díky nešťastné teči Lautara Giannettiho, nicméně v 51. minutě rozhodl střelou z hranice pokutového území Oier Zarraga.

Italská fotbalová liga – 28. kolo:

Lecce – Hellas Verona 0:1 (17. Folorunsho), AC Milán – Empoli 1:0 (41. Pulisic), Juventus Turín – Bergamo 2:2 (66. Cambiaso, 70. Milik – 35. a 75. Koopmeiners), Fiorentina – AS Řím 2:2 (18. Ranieri, 69. Mandragora – 28. Avár, 90.+5 Llorente), Lazio Řím - Udine 1:2 (49. vlastní Giannetti - 47. Lucca, 51. Zarraga).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články